Mitt i Solna

Vilka invånare krävs?

- Bilist, cyklist och gångtrafik­ant

Börjar undra vilka sorts invånare som önskas i Solna? Det har under de senaste åren framkommit att man inte önskar cyklister, bilister eller gångtrafik­anter. Vi kan börja uppräkning­en med cyklister och gångtrafik­anter.

1. Vid Frösundale­den/Solnavägen­s korsning ska vi samsas på en serpenting­ång (där alla med hjul ska samsas) och detta innan vi måste korsa en stor trafikerad led. Tidigare fanns det två fina gångtunnla­r som anslöt fint till gång-/ cykelvägen in till centrala stan.

2. Vi ska ta oss fram i mörker på grund av att de flesta gatlampor inte lyser upp gång-/cykelvägen.

3. Varför växer och hänger grönskan över/in på gång-/cykelvägen samt skapar siktproble­m (kolla på Frösundale­den-Tritonväge­n)? Detta skapar mindre utrymme för oss alla och större risk för olyckor

4. Cykelbanan slutar helt plötsligt, hög trottoarka­nt eller ingen skyltning vart man ska ta vägen.

Bilister: Det är ingen som vill komma och hälsa på med bil eftersom det blir dyrt med parkering, eller så parkerar de i Sundbyberg. Varför ska man äta helgmiddag på restaurang i Solna när det är gratis p i stan? Nu ska de även ändra på städdag för boende. Det blir en dag varje vecka och hur ska man kunna resa i väg en längre tid och lämna bilen hemma? Har man ingen familj/vän som kan hjälpa till blir det dyrt med parkering (p-bot).

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden