Mitt i Solna

Ny kommunal skola vid Råsundasta­dion

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

Solna stad ska öppna en ny högstadies­kola i byggnaden ”Kammen” bredvid den rivna Råsundasta­dion. Skolan ska ha plats för 360 elever i fyra parallella årskurser och en förskola för 80 barn. Öppnandet är planerat till år 2018.

Solna stad har ett stort behov av nya skolplatse­r, framförall­t i centrala Solna och i Huvudsta. Var och när en ny skola etableras i Huvudsta är ännu inte bestämt, men nu står det klart att den centralt belägna skolan hamnar i Råsunda.

Staden ska hyra cirka 5 100 kvadratmet­er i byggnaden ”Kammen” som ligger väster om den rivna Råsundasta­dion och öster om Ekensbergs­kyrkan. Högstadiet ska inrymma 360 elever i fyra parallellk­lasser i årskursern­a 7–9. Förskolan ska ha plats för 80 barn. Driften ska vara kommunal.

– Skolan får ett fantastisk­t centralt läge och vi frigör också fler platser i både Råsundasko­lan och Skytteholm­sskolan, säger barn- och utbildning­snämndens ordförande Marianne Damström Gereben (L) i ett pressmedde­lande. Utöver högstadies­kola och förskola öppnar staden även ett LSS-boende med sex lägenheter, personallä­genhet och gemensamhe­tsytor.

– LSS-lägenheter­na är ett välkommet tillskott i ett centralt läge i Solna. Det ger oss möjlighet att erbjuda fler människor boende i hemkommune­n vilket oftast är mycket uppskattat, säger Den nya skolan vid Råsundasta­dion är den tredje som Alliansen beslutar att öppna den här mandatperi­oden. De andra två är Parkskolan och Järvastads­skolan. Vad den nya skolan ska heta är inte bestämt. – Nej, vi har ju precis fattat beslut om den. Vi får se. De barn som ska gå i den nya skolan går ju redan i våra skolor i dag, och de vill kanske vill ha ett ord med i laget, säger Marianne Damström Gereben (L).

 ??  ?? omvårdnads­nämndens ordförande Samuel Klippfalk (KD).
omvårdnads­nämndens ordförande Samuel Klippfalk (KD).
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? ”KAMMEN”. Byggnaden där den nya kommunala skolan ska ligga.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ”KAMMEN”. Byggnaden där den nya kommunala skolan ska ligga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden