Mitt i Solna

Pavey jagar topplats i VIF

- Anders Ekström

Vi ska vara med skaran i topp.

Kenny Pavey är tillbaka i Solnafotbo­llen. Men inte i AIK, utan i lillebrode­rn Vasalunds IF. Ett satsande lag som till hälften är nytt – men som likväl vill blanda sig i toppstride­n av Division 1 norra igen.

Med sammanlagt åtta säsonger i klubben är Kenny Pavey onekligen en stor AIK-ikon. Passion och hjärta var engelsmann­ens ledmotiv och de flesta gnagare minns nog Kenny med stor glädje.

Förra säsongen var den idag 37-åriga Londonsone­n i Assyriska FF. Men till i år återvänder han alltså till Solna. Ny klubb blir plantskola­n Vasalunds IF.

– En klubb som är välkänd för att fostra bra spelare. För mig känns det super- bt. Dessutom är det perfekt att Vasalund är i Solna, säger Kenny Pavey som bor i Huvudsta.

Han fick erbjudande­n från både Norge och Finland. Dessutom från klubbar på lägre nivå. Men som livspussle­t ser ut passar Vasalunds IF perfekt. Och han är inte där för att varva ner. Tvärtom.

– Motivation­en finns alltid hos mig, jag blir aldrig för gammal för att lära. Jag känner fortfarand­e att jag har kvalitén för att spela. Dessutom kan jag hjälpa de yngre att utvecklas, fortsätter Kenny Pavey.

Den hårdföre engelsmann­en är alltså ny i klubben. Så är även huvudträna­ren Kalle Karlsson, som närmast kommer från Karlbergs BK. Men det blev en tuff start för 35-åringen i VIF.

Efter förra årets succé, då laget blev tvåa i norrettan och fick kvala uppåt, blev flera spelare attraktiva på spelarmark­naden. I februari var de blott tio man kvar i träning.

– Tolv spelare har lämnat sedan 2016, varav fem var startspela­re. Det är kanske en lite stor omsättning, men det fanns ändå en bra stomme kvar, säger Kalle Karlsson.

Ett febrilt arbete med truppen, med sportchef Chengis Rehman i spetsen, påbörjades. Klubben har därefter byggt ihop ett ”nytt” lag och det ser slagkrafti­gt ut på pappret. Nyss nämnda Pavey blir viktig och dessutom har Linus Malmborg och Lamine Nekrouf återvänt.

– Jag är oerhört nöjd med hur vi fått till det. Dessutom finns det mycket talang i de egna leden, fortsätter Karlsson som tycker det sett bra ut nu på vårkanten.

– Försäsonge­n har sett ganska bra ut och jag är nöjd. Vi har vunnit en del, men man vet ju inte vad det betyder under säsong. Jag tycker att vi ser bättre och bättre ut.

Huvudträna­ren är överlag nöjd med sin trupp.

– Ett gediget och bra lag. Vi har en bra mix och har en stark stomme med fyra, fem spelare som har varit på hög nivå. En erfarenhet de gärna delar med sig av.

En av dessa erfarna spelare är Kenny Pavey.

– Han blir viktig. En bra karaktär, både utanför och på plan. Han ger alltid 100 procent, berättar Kalle Karlsson.

Med en fjolårssäs­ong som var mycket stark, finns det ett visst favorittry­ck på de rödsvarta från Solna.

– Flera tränarkoll­egor i serien tror på oss i toppen. Men den största pressen kommer från oss själva. Jag tycker annars att serien är vidöppen. Det är fem, sex lag som kan blanda sig i toppen. Det finns inget BP som springer ifrån.

Topplag ifjol. Hur blir det i år?

– Vi ska vara med skaran i topp. Slåss om en topplats, men det ska mycket till om man ska vinna en serie. Men jag tycker absolut vi har en trupp för att vara en toppkandid­at. Det ska bli kul och spännande att starta säsongen, säger Karlsson.

På annandag påsk startar Division 1 norra med bortamatch mot Umeå FC.

– Jag är trött på försäsonge­n nu. Det känns bra att dra igång, jag känner mig stark, säger ytterbacke­n Kenny Pavey.

 ??  ??
 ??  ?? TRÄNARE. Kalle Karlsson.
TRÄNARE. Kalle Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden