Mitt i Solna

AIK basket fullföljde målen

- Anders Ekström

Succén är ett faktum. AIK:s båda seniorlag är sportsligt klara för Ligan. Förra veckan blev damlaget klart efter hemmaseger mot Uppsala.

Något annat än succé kan man inte säga om AIK baskets seniorlag. Båda lagen stack ut hakan, något kaxigt, och sa att båda lagen skulle upp denna säsong. Sagt och gjort. AIK:s båda seniorlag är nu klara för respektive Basketliga. Det fanns fog för kaxigheten.

Herrarna blev klara för någon vecka sedan och förra veckan, på onsdagen, följde damlaget efter. Uppsala besegrades inför en fullsatt Vasalundsh­all då AIK säkrade avancemang­et.

– Jag är framförall­t lättad, det har ändå varit ganska pressande på alla sätt. Jag har spelat SM-finaler och stora matcher tidigare men det här var större, säger tränaren Anders Härd och fortsätter.

– Det var viktigt att vi lyckades då det påverkar hela verksamhet­en. Men såklart känns det fantastisk­t bra. Vi presterade mycket bra i onsdags, trots att vi hade stor press på oss.

AIK:s damer kunde dessutom kosta på sig att förlora sista matchen med 67-77 mot Wetterbygd­en i söndags.

Både herr och dam är nu alltså klara rent sportsligt för Ligan. Men de måste även bli godkända utifrån flera olika parametrar för att bli uppflyttad­e. Inget besked har ännu kommit.

– Det ser bra ut, tror jag. Det är upp till klubben att fixa allt sånt.

Blir du och laget kvar även nästa säsong?

– Jag tror de flesta vill stanna, men det är inget vi pratat om än. Jag har inget kontrakt för nästa säsong än, det är sällan man skriver mer än en säsong i basket, avslutar en glad och lättad Anders Härd.

 ?? FOTO: AIK BASKET ?? LIGAN. AIK baskets damlag.
FOTO: AIK BASKET LIGAN. AIK baskets damlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden