Mitt i Solna

Italiensk trädgårdsl­unch i gallerian

Det är inte ofta patrullen hamnar i Mall of Scandinavi­a vid lunchtid, men ibland händer det. Då är inte problemet i första hand att hitta ett matställe, utan snarare att sovra i det enorma utbudet. Inne i den jättelika gallerian ligger restaurang­erna på r

- Lunchpatru­llen

Faktum är att vi valde den enklaste vägen. Vid den första restaurang­en (namnges inte) rådde kaos, eftersom samma person verkade sköta om både bordsplace­ring och kassabestä­llning. Tillfällig personalbr­ist, får man hoppas.

Nästa restaurang hade en kö som det hade tagit en stor del av lunchen att av- verka. Så patrullen ramlade helt enkelt in på första bästa restaurang med lagom kö och inbjudande miljö. Det råkade bli Mangiardin­o med adress Stjärntorg­et 2.

Efter att ha konsultera­t lexikon kan patrullen meddela att namnet är en hopskrivni­ng av italienska­ns mangiare (äta) och giardino (trädgård). Äta i en trädgård med andra ord – och där har designern lyckats bra. Miljön på Mangiardin­o är riktigt trevlig, personalen likaså. Med lite fantasi kan man faktiskt få en känsla av italiensk trattoria.

Men nu handlar det ju framför allt om maten. Och den är klart godkänd på Mangiardin­o. Den som har rest igenom Italien vet vad landets kök kan erbjuda. Bäst i världen, enligt patrullens mening. Så långt når inte kockarna på Mangiardin­o, men det mesta är gott och tillagat med lite extra känsla.

besöket åt vi en lammfärs som smakade helt okej. Porchetta Romana (fläsksida med rostad potatis) som patrullen avnjöt några veckor senare var snäppet vassare. Mycket gott, men vi hade inte tackat nej till en något större portion. Fem poäng däremot till det goda lunchbröde­t.

Sammanfatt­ningsvis: det är trevligt att luncha på Mangiardin­o. Gott, men självklart långt ifrån de himmelska måltider man nästan alltid serveras i Italien.

Men det är klart, steget från en italiensk bykrog till Mall of Scandinavi­a är ganska långt. En espresso efter maten i stället för traditione­llt lunchkaffe hade inte känts helt fel.

 ??  ?? GOTT. Porchetta Romana med rostad potatis.
GOTT. Porchetta Romana med rostad potatis.
 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? MILJÖ. Mangiardin­o lyckas ganska bra med att ge en känsla av italiensk trattoria.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN MILJÖ. Mangiardin­o lyckas ganska bra med att ge en känsla av italiensk trattoria.
 ??  ?? BRA. Lammfärsen smakade bra.
BRA. Lammfärsen smakade bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden