Mitt i Solna

Björn och Katja får dansstipen­dium

- Anders Ekström

Solna sportdansk­lubbs duktiga duo prisas. Björn Pemer och Katja Lujan Engelholm får förbundets utveckling­sstipendiu­m 2017.

– Jag hoppade av lycka, en stor boost för oss, säger Katja om priset.

De är redan ett av Sveriges bästa par inom latinameri­kansk dans. I stort sett hela säsongerna är duon runt och tävlar i Sverige och i världen. Nyligen var de på EM i Barcelona.

Nu har de chansen att bli ännu bättre. Björn Pemer och Katja Lujan Engelholm, från Solna sportdansk­lubb, har nämligen blivit tilldelade ett utveckling­sstipendiu­m från svenska danssports­förbundet. Det kommer väl till pass i satsningen.

– Jag hoppade av lycka, en stor boost för oss. Det här ger oss mer motivation att fortsätta. Det är en morot och en bekräftels­e på det vi gör är bra. Stipendiet gör att vi kan närma oss världselit­en ännu mera, säger Katja Lujan Engelholm. Danspartne­rn Björn Pemer, 25, blev även han väldigt glad över stipendiet.

– Det känns jättekul! Vi har redan ett visst ekonomiskt stöd men det är alltid tacksamt att få mera stöd. Det ger oss ytterligar­e medel att resa på tävlingar och träningslä­ger, säger Björn Pemer.

Varför får ni det?

– Vi har dansat länge ihop, runt 15 år. Vi är goda representa­nter för svensk danssport och vi syns mycket på olika tävlingar, fortsätter Björn Pemer.

– Det känns bra att de verkligen förstår vår passion och den satsning vi gör. Det ger oss ytterligar­e motivation och det är kul att de tror på oss. Tidigare i april var Björn och Katja på EM i latinameri­kansk dans. Trots en bra prestation gick de inte vidare till andra omgången.

– Jag tycker vi gör en av våra bättre prestation­er uti- från vår dansutveck­ling. Det är en extremt hög nivå på större mästerskap. Vi är ändå väldigt glada över vår prestation, säger Katja Lujan Engelholm. De båda 25-åringarna från Solna sportdansk­lubb är rankade etta i Sverige. Men något SM-guld har de inte än.

I juni har de chansen att ta första.

– Ja, det är vad vi hoppas på och jobbar emot. Vi var nära ifjol och sedan tidigare har vi en del SM-silver. Men det är tight i toppen, säger Björn.

– Vi är mer sugna än någonsin, kontrar Katja. Men vår utveckling är viktigare, når vi inte guldet är vi inte tillräckli­gt bra helt enkelt.

Det ger oss ytterligar­e motivation.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? PRISADE. Katja Lujan Engelholm och Björn Pemer, båda 25 år, har nyligen fått ett dansstipen-
FOTO: ANDERS EKSTRÖM PRISADE. Katja Lujan Engelholm och Björn Pemer, båda 25 år, har nyligen fått ett dansstipen-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden