Mitt i Solna

Fältrittkl­ubben en vital 70-åring

Solna fältrittkl­ubb har fyllt 70 år och förra helgen firade de med en riktig show i lokalerna i Ulriksdal. Ridskolan här upplever ett högt söktryck.

- Jonas Carlsson

Det är tydligt att verksamhet­en har växt sedan starten 1947. 2008 byggde kommunen ett helt nytt ridhus och antalet hästar har ökat från 30 stycken på 1960-talet till 54 hästar idag. På det så har klubben idag ett medlemstal på 540 stycken och intresset verkar inte ta slut bland Solnaborna.

– Intresset för ridning har definitivt ökat. Det som förr var en rikemanssp­ort är inte längre så, säger ridskolech­ef Björn Waimon.

Solna fältrittkl­ubb upplever speciellt ett stort intresse från nybörjare. För att få med barnen i ridskolan gäller det att planera för att få en plats.

– Det kan vara ett par års kö för nybörjare, säger fältrittkl­ubbens ordförande Nina Rhodin. För klubben är det naturligtv­is glädjande att så många vill rida. Glädje var också något som visades upp förra helgen av de som redan är medlemmar. Då det var show för att fira 70-årsjubileu­m för klubben. Ryttare visade upp olika tävlingsdi­scipliner, det spelades hästfotbol­l och till och med käpphästar fick plats när barnen red in på dem. Men en av höjdpunkte­rna var när Kristina Levin, som startade sin karriär i klubben och tävlar på elitnivå, gästade med sin uppvisning på hästen ”Piffen” Apertif.

– Jag började här 2008 och har lärt mig massor här, säger Kristina Levin som idag är 19 år.

Men klubben kanske producerar några framtida stjärnskot­t också. Några yngre ryttare som är medlemmar i dag är Emilia Spano, 13 år, Isabell Spano, tolv år och kompisen Sonja, tolv år. Det märks att de gillar ridsport och klubben väldigt mycket. Men de har en favoritdis­ciplin.

– Hoppning är roligast, konstatera­r Emilia Spano.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? HÄSTFOTBOL­L. Lag ”Djurgården” vann stort mot ”AIK”. FIFI. Hästen Fifi omges av Sonja, Emilia Spano och Isabell Spano. GULDHATT. Solna fältrittkl­ubbs ordförande Nina Rhodin har klätt upp sig.
FOTO: JONAS CARLSSON HÄSTFOTBOL­L. Lag ”Djurgården” vann stort mot ”AIK”. FIFI. Hästen Fifi omges av Sonja, Emilia Spano och Isabell Spano. GULDHATT. Solna fältrittkl­ubbs ordförande Nina Rhodin har klätt upp sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden