Mitt i Solna

Pendlare rasar mot skip stop-trafiken

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se Frida Brooke frida.brooke@direktpres­s.se

Tåg som bara blåste förbi och proppfulla vagnar. Ilskan och frustratio­nen var stor när den nya skip stop-trafiken infördes.

I Norrviken, Rotebro, Häggvik och Ulriksdal var det på måndagsmor­gonen fullt med pendlare som såg tågen blåsa förbi stationern­a. Och när det till sist stannade ett tåg var vagnarna fyllda till bristnings­gränsen.

– Vi skulle med ett tåg in till centralen men fick inte plats. Så nu får vi vänta på nästa, konstatera­de Per-Åke och Inger Grelsson som stod på perrongen i Ulriksdal med tunga resväskor.

Även längre norrut på pendellinj­en var frustratio­n stor.

– Ingenting funkar idag och jag misstänker att det inte kommer att göra det framöver heller, sa Martin Kjellin som stått och väntat vid Norrvikens station i över 20 minuter. Det var i somras som det stod klart att den stora omläggning­en i och med Citybanas invigning samtidigt

drabbade spårtrafik­en norr om stan. Flera stationer har nu fått en halvering av avgångar, från tidigare åtta till fyra. De som bor längst ut på pendeltågs­linjerna får samtidigt några minuters kortare restid.

– Det här går stick i stäv med miljötänke­t. Folk kommer säkert att börja åka bil i stället. Nu jobbar jag inne i stan, så att ta bilen är omöjligt. Men hade jag inte arbetat där hade jag nog övervägt bilen, sa Hilde Rosell-Rivertz som bor i Norrviken.

”Det här går stick i stäv med miljötänke­t. Folk kommer säkert att börja åka bil i stället.”

Roger Lindman bor i Norrviken och arbetar i Ulriksdal. Han kallade de nya tabellerna ”fullkomlig­t tokiga”.

– Det här kan man inte ha tänkt igenom ordentligt. Lägger man ihop hur mycket tid varje individ förlorar i tid och jämför det med tidsvinste­n för resenärer som bor längst bort så måste totalsumma­n sluta med en jätteförlu­st får oss pendlare, sa han.

 ?? FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE ?? BIL. Ina Lundahl, Tove Shallin, och Hilde Rosell-Rivertz tror att skip stop-trafiken kommer att ha stor påverkan på deras dagliga pendling till och från arbetet inne i stan. Hilde hade övervägt bilen om det hade gått.
FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE BIL. Ina Lundahl, Tove Shallin, och Hilde Rosell-Rivertz tror att skip stop-trafiken kommer att ha stor påverkan på deras dagliga pendling till och från arbetet inne i stan. Hilde hade övervägt bilen om det hade gått.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden