Mitt i Solna

Solna tennisklub­b fick nöja sig med silvret

- Anders Ekström

Det blev inget guldfirand­e nere i Malmö för Solna TK. Ett förstärkt Fair Play kunde vinna elitserief­inalen i söndags med 1-5.

– Vi är ändå jättenöjda med säsongen, säger lagledaren P-O Lindkvist.

Målet var egentligen att nå topp fyra i elitserien. Men det gick bra mycket bättre än så för Solna tennisklub­b. Efter ett starkt gruppspel med bara tre tappade poäng tog sig STK, något överraskan­de, till final. Men där tog det roliga slut. Giganten Fair Play TK, från Malmö, blev för svåra på bortaplan och vann finalen med 1-5. Deras sjätte guld sedan 2011.

– Det hade såklart varit väldigt roligt att vinna men bästa laget vann till slut, säger lagledaren P-O Lindkvist vars Solna låg under med 0-2 efter dubblarna.

Ett redan bra lag, blev dessutom ännu starkare i finalen. Fair Play toppade truppen och tog in den danska stjärnan Fredrik Nielsen till avgörandet.

– Utan Nielsen hade det varit en annan match. Men vi är ändå otroligt nöjda med silvret och säsongen, målet var ju egentligen att bli topp fyra.

”Utan Nielsen hade det varit en annan match.”

Finns det något speciellt som du är extra nöjd med?

– Att vi haft en jättebra stämning i gruppen och att det kom mycket folk på våra hemmamatch­er. Dessutom att Jonathan Mridha vann alla sina singelmatc­her, han presterade stor tennis.

Nu väntar nästan elva månaders uppehåll innan elitserien drar igång igen. Då lär Solna TK vara rejält revanschsu­gna.

 ?? FOTO: BJÖRN LINDSTRÖM ?? TIEBREAK. Det var jämnt i finalen och tre av de sex matcherna gick till tiebreak. Men STK fick nöja sig med silver i år.
FOTO: BJÖRN LINDSTRÖM TIEBREAK. Det var jämnt i finalen och tre av de sex matcherna gick till tiebreak. Men STK fick nöja sig med silver i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden