Mitt i Solna

Fartskylt på plats efter kritik

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

De boende på Gustav III:s boulevard hade tröttnat på fartdårar och krävde digitala hastighets­skyltar. Inte aktuellt just nu, blev svaret. Men nu är skylten på plats.

Ibland går det snabbt. Vi i Solna skrev för två veckor sedan om de höga farterna på den del av Gustav III:s boulevard som leder från Frösunda Port ner mot Ulriksdals IP, Friends Arena och Mall of Scandinavi­a.

Tre bostadsrät­tsförening­ar har krävt digitala fartskylta­r och andra fartbegrän­sande åtgärder. Tekniskt komplicera­t och inte aktuellt just nu, blev svaret från förvaltnin­gen i början på februari.

Då vände sig föreningar­na direkt till politikern­a i tekniska nämnden som sammanträd­de den 21 februari.

– Jag lyfte frågan och flera andra i nämnden som bor i Frösunda tyckte också att något borde göras. Då fick vi plötsligt besked om att en rad åtgärder var på gång, säger Victoria Johansson (MP).

Två dagar senare, den 23 februari, var en digital hastighets­skylt på plats strax norr om Sofia Magdalenas plats och så snart vädret tilllåter ska 30-symboler målas på vägbanan vid infarten och vid skolorna.

– Jag är själv förvånad över att det gick så snabbt. En eloge till ledamötern­a i nämnden, säger Bengt Hedberg, styrelsele­damot i en av de tre bostadsrät­tsförening­arna.

Dessutom har polisen genomfört minst en fartkontro­ll på den aktuella sträckan. Enligt de boende bötfälldes flera bilister.

– Vi är inte ute efter att sätta dit fartsyndar­e. Vi vill bara ha en trygg gata med farter som är anpassade efter området, säger Bengt Hedberg.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? FART. Bengt Hedberg är förvånad över att det gick så snabbt att få upp skylten.
FOTO: LEIF OLDENBURG FART. Bengt Hedberg är förvånad över att det gick så snabbt att få upp skylten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden