Mitt i Solna

Fäktarna med sikte på EM

- Jonny Andersson

Therese Moberg och Ankita Poppel, från fäktningsk­lubben En Garde i Solna, åkte i torsdags till Europamäst­erskapen i Sochi.

– Vi hoppas att de ska samla erfarenhet, säger ledaren Tomasz Goral.

Inom fäktning är 16 övre åldersgrän­s för kadetter. Therese Moberg och Ankita Pop- pel, båda födda 2003, är 14.

– De har ytterligar­e två kadett-EM att se fram emot. Men de är redan talangfull­a och vi hoppas att de ska samla erfarenhet. Se hur ett stort mästerskap fungerar, säger Tomasz Goral.

– Både ” Tessan” och ”Anki” har tävlat i Europacupe­n och är på det sättet redo, men självklart är EM större och vi har inga resul- tatförvänt­ningar på dem, fortsätter han. Det är florett som gäller för En Garde-fäktarna. Egentligen skulle Andrea Hansen, 15, åkt med, men hon har stoppats av skada och ersatts av Ankita. Flickorna är garanterad­e fem sex matcher plus ett antal i lagtävling­en. Går de långt blir det naturligtv­is många fler dueller på pisten.

– Vi bygger landslag för framtiden inom svensk fäktning, när ungdomarna som nu åker till EM är i U20-åldern hoppas vi att de ska vara riktigt bra internatio­nellt, säger Tomasz Goral som åker till EM som domare.

Med som ledare åker Tommaso Marchi, klubbträna­re i En Garde.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? EM. Tommaso Marchi med adepterna Ankita Poppel (t.v) och Therese Moberg som tävlar i Europamäst­erskapen för kadetter.
FOTO: PRIVAT EM. Tommaso Marchi med adepterna Ankita Poppel (t.v) och Therese Moberg som tävlar i Europamäst­erskapen för kadetter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden