Mitt i Solna

Digitala klassrum – men ingen idrottssal

- Josefin Ström Mamma och medlem i Miljöparti­et, Solna

Men vad som dealats bort är 1) en utemiljö som stimulerar till spontanidr­ott och rörelse på raster 2) en idrottssal! Helt obegriplig­t – i Solna, som säger sig vara en idrottskom­mun. Det är dessutom brist på halltider för Solnas föreningsl­iv. På föräldramö­te i årskurs 6 i går fick vi föräldrar veta att idrottsund­ervisninge­n inomhus i stället kommer att förläggas till Solnahalle­ns bollhallar. Spontant väcks tanken på att protestera och kräva att kommunen tänker om och planerar för att bygga en idrottshal­l till den nya skolan – men det är meningslös­t säger alla jag diskuterat det med.

Min fråga till ansvariga i staden är hur Solnahalle­n ska anpassas till och utrustas för skolidrott? Skolidrott­en är ju långt ifrån bara bollsport. De pengar staden sparat in på att inte bygga en idrottssal räcker ju gott och väl till att förse Solnahalle­n med ordentliga redskap och utrymmen för idrottslär­arna. Gymnastikr­edskap som air-track och trampolin skulle verkligen stimulera fler att tycka att det är kul att röra på sig. Kan staden intyga att det här görs ordentligt och genomtänkt?

För övrigt tar det en stund för eleverna att gå den knappa kilometern mellan skolan och hallen och den promenaden mår alla bra av. Sänder en tanke till den stackars schemalägg­are på skolan som ska få ihop ett bra och stressfrit­t schema som tar hänsyn till avståndet.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? NY SKOLA. Här ska en ny skola byggas i Råsunda, i kvarteret Kammen. Men någon idrottssal blir det inte, vilket insändarsk­ribenten anser beklagligt.
FOTO: LEIF OLDENBURG NY SKOLA. Här ska en ny skola byggas i Råsunda, i kvarteret Kammen. Men någon idrottssal blir det inte, vilket insändarsk­ribenten anser beklagligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden