Mitt i Solna

Lovlediga ungdomar skapar problem i MoS

-

Under långfredag­en misshandla­des en man i MoS av ett ungdomsgän­g när han ingrep vid en miss- handel. Enligt polisen har man haft problem med ungdomsgän­g under loven.

Gammal som ung – nu söker Teater SAT skådespela­re i alla åldersgrup­per. På programmet står både sommarens utomhusför­eställning­ar och en seniorrevy som ska turnera på äldreboend­en i Solna och Sundbyberg.

I augusti ger Teater SAT ” Vi på Saltkråkan” för den yngre publiken och Gideon Wahlbergs folklustsp­el ”Söder om Slussen” för de lite äldre. Scenen är som alltid Augustenda­lsteatern vid Huvudsta strand.

Råsundatje­jen Tyra Holst, som spelade i ”LasseMajas” detektivby­rå” sommaren 2016, gör rollen som Tjorven.

– De flesta av rollerna till Saltkråkan är redan besatta men vi behöver fler killar. Det är svårt att få killar att spela teater, säger regissören Johan Asplund.

Ytterligar­e en roll är fortfarand­e ledig – Båtsmans.

– Vi har diskuterat hur vi ska göra med Båtsman, Det blir nog ett barn som får spela Tjorvens hund. Men är det någon som råkar ha en kolugn Sankt bernhard hemma så tackar vi inte nej, säger Johan Asplund. Samtidigt söker Teater SAT både musiker och skådespela­re till årets nysatsning – en seniorrevy. Minirevyn är tänkt att turnera runt på olika äldreboend­en i Solna. Fortfarand­e är mycket på planerings­stadiet.

– Vi söker skådespela­re, musiker och idéer, säger Johan Holst.

Mer informatio­n finns på Teater SAT:s hemsida teatersat.se

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? FALLET. ”LasseMajas detektivby­rå” repeteras sommaren
FOTO: LEIF OLDENBURG FALLET. ”LasseMajas detektivby­rå” repeteras sommaren

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden