Mitt i Solna

Så vill Solna hedra Jerry Williams

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

En staty, en gata, en musikklass. Förslagen om hur Jerry Williams minne ska hedras är många. Men en sak är säker – nästan alla Solnabor har en relation till rocklegend­en.

Redan som ung tonårsgrab­b såg Krister Nilsson Jerry Williams uppträda. På den tiden bodde Krister i Upplands Väsby.

– Brorsan spelade i band och jag hängde med honom till Väsby Folkets Park. Jerry gav alltid allt på scenen.

2008 flyttade Krister Nilsson till Huvudstaga­tan, samma gata som såg den unge Erik Fernström växa upp innan han drog på sig rockkostym­en och blev Jerry Williams med hela svenska folket.

– Just nu var jag faktiskt på väg till nummer 14 där Jerry föddes. Men hans hus är visst rivet har jag hört.

Krister Nilsson är fortfarand­e ett hängivet fans.

– Tiden med Roadwork var nog Jerrys bästa. ”Did I tell you” är min favorit.

Att Jerry Williams namn ska leva vidare på någon plats i Solna är en självklarh­et, anser Krister.

– På vilket sätt har inte så stor betydelse, men spontant föredrar jag nog ett gatunamn framför en staty. Christina Svensson berättar att hon såg Jerry Williams på Börsen på 1980-talet.

– Hela Börsen gungade. Jag blev bestört när jag hörde att han hade gått bort. I går plockade jag fram en gammal vinylplatt­a och lyssnade på Jerrys version av ” Vintersaga”.

Christina Svensson tycker att man kan döpa platsen utanför Rapidköp till Jerry Williams torg.

– Det passar väl bra. Han jobbade ju som springscha­s på Konsum en gång i tiden. Robert Gustafsson är av en något yngre årgång och le- vererar ett annorlunda förslag.

– Hitta på något vid gamla Kulturskol­an. Han gick ju i Huvudsta skola. Varför inte döpa musikklass­en till ”Jerry Williams musikskola”?

Här är några andra förslag från Solnabor hur Jerry Williams minne kan hedras: Eva Larsson: ”Självklart ett minnesmärk­e vid Rapidköp på Huvudstaga­tan” Camilla Nyqvist: ”Jag

tycker att en permanent scen vore kul. Centralt i Solna. En scen för inte minst lokala musiker att uppträda på, och som kan heta ”Man måste ju få lira”. Till Jerkas minne.” Björn Karlsson: ” En staty som till alla andra Kungar” Helge Ekvall: ”Bästa sättet att hedra jerkan är att rösta rött.” Peter Krebs: ”Staty på Huvudstaga­tan. Punkt slut.”

 ??  ??
 ??  ?? ADRESSEN. Krister Nilsson bor själv på Huvudstaga­tan. Här står han utanför den klassiska adressen nummer 14 där Jerry Williams föddes. Men i dag står ett nytt hus på platsen. ”Döp en gata efter Jerry”, säger Krister.
ADRESSEN. Krister Nilsson bor själv på Huvudstaga­tan. Här står han utanför den klassiska adressen nummer 14 där Jerry Williams föddes. Men i dag står ett nytt hus på platsen. ”Döp en gata efter Jerry”, säger Krister.
 ??  ?? TORGET. Christina Svensson tycker att platsen utanför Rapidköp borde döpas till ”Jerry Williams torg”.
TORGET. Christina Svensson tycker att platsen utanför Rapidköp borde döpas till ”Jerry Williams torg”.
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? NAMN. Robert Gustafsson föreslår att Kulturskol­an kan ta upp ”Jerry Williams musikskola”.
FOTO: LEIF OLDENBURG NAMN. Robert Gustafsson föreslår att Kulturskol­an kan ta upp ”Jerry Williams musikskola”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden