Mitt i Solna

Gammal lär ung i Vasalund

- Jonny Andersson

Hannibal Borg, Solna Tennisklub­b, svarade för en knall när riksmäster­skapen för äldre ungdomar, 18–21 år, avgjordes. 16-åringen överraskad­e sig själv med att ha tålamod och blev mästare.

– Jag visste att det här var möjligt, säger tränaren PerOla Lindkvist. Om han bara kan sluta ha så fruktansvä­rt bråttom har han en jättepoten­tial.

Den unge Solnaspela­re spelade sex matcher innan han i final betvingade KLTK:s Jonas Engström i två raka set, 6–3, 7–5. När han tittar i bakspegeln ser han den avgörande faktorn.

– Tålamodet som tidigare inte funnits fanns där. Jag fattade inga förhastade beslut, lät motståndar­na slå bort sig eller inväntade bästa läget. Sedan satt mina servar och det ger många enkla poäng. På sex match- er förlorade jag bara fem servegame. 2015 vann Hannibal Borg P14-klassen, sedan dess har skador bromsat hans framfart på tennisplan­en. Nu fick han en välkommen kick och P-O Lindkvist hyser hopp om att Borg ingår i Solna TK:s elitseriel­ag till senhösten.

– Han är så bra, men det handlar fortsatt om att han ska lära sig värdera lägena. Det är en kanonkille och jag unnar honom verkligen den här framgången. Adepten suger i sig av berömmet och är glad.

– Vinna RM var inget mål. Många motståndar­e var högre rankade, säger han och beskriver sig som en inomhusspe­lare med flacka slag och styrkan i serve och volley.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden