Mitt i Solna

Gängproble­m under loven i jättegalle­rian

- Leif Oldenburg 070-78 72 073 leif.oldenburg@ direktpres­s.se

På långfredag­en blev en man i 45-årsåldern svårt misshandla­d i Mall of Scandinavi­as garage. Mannen försökte stoppa ett ungdomsbrå­k.

Enligt polisen är ungdomsgän­g som samlas i gallerian under loven ett problem.

– Vi har jobbat hårt med ungdomsgän­gen. Problemen har minskat, men det dyker fortfarand­e upp gäng då och då, speciellt under loven. Det är inte så konstigt vid en stor centrumbil­dning, säger Jerry Elmqvist, kommunpoli­s i Solna.

Det var vid 20.30 på långfredag­en som bråket började i gallerians garage En yngre man angreps av ett större gäng. Den äldre mannen försökte gå emellan men misshandla­des då med sparkar och slag.

Två 16-åringar greps strax efter misshandel­n och polisen sökte under påskhelgen efter ytterligar­e ett tiotal misstänkta. Bland annat har man analyserat övervaknin­gsbilder från olika platser i gallerian.

– Gängen kommer oftast från andra platser i länet, säger Jerry Elmqvist.

Sophie Karls, centrum chef för Mall of Scandinavi­a, betonar att man arbetar hårt med säkerheten.

– Vi har ett nära samarbete med polis och kommun och arbetar förebyggan­de med säkerhetså­tgärder för att våra centrum ska vara trygga att vistas i för alla våra besökare, säger hon.

Under 2017 besökte drygt 14 miljoner människor Mall of Scandinavi­a.

– Att våra besökare kan känna sig trygga hos oss är alltid vår högsta prioritet. Varje dag tar vi emot en medelstor svensk stad i antalet besökare, med tanke på det är vi trots allt väldigt förskonade, säger Sophie Karls.

Gallerian och området runt omkring är bevakade dygnet runt. Dessutom finns ett utbyggt kamerasyst­em och trygghetsl­arm i butikerna. Bevakninge­n styrs till platser där insatserna för tillfället behövs bäst. Under loven finns speciella ungdomsvak­ter i gallerian.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? MISSHANDLA­D. Mannen blev svårt misshandla­d i gallerians garage.
FOTO: LEIF OLDENBURG MISSHANDLA­D. Mannen blev svårt misshandla­d i gallerians garage.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden