Mitt i Solna

Gallo siktar på tabelltopp­en med AIK:s damer

- Jonny Andersson

Pierre Gallo är tillbaka i AIK. Nu som tränare för klubbens damlag.

– Det känns bra. Vi ska vara med i tabelltopp­en.

AIK gjorde tidigt i höstas klart med Pierre Gallo som ny damtränare och han kunde följa laget under elitettans slutspurt, där Växjö och Kalmar tog platserna i all- svenskan med AIK som tabelltrea. Nu har han haft en vinter på sig att sätta sin prägel på laget och han ser med förväntan fram mot säsongen som startar mot Umeå i helgen.

Pierre Gallo har sedan 2012 varit tränare i IK Frej (assisteran­de till Bartosz Grzelak som nu är assisteran­de i herrlaget), Brommapojk­ar- na, Vasalund och Karlberg. Som damtränare är 43-årigen debutant.

– Spännande, roligt och intressant. Tjejer vill ha tydlighet, det gör att jag ställer högre krav på mig själv.

– Det känns bra. Vi ska vara med i tabelltopp­en.

Försäsonge­ns insatser antyder inget annat. AIK har besegrat Åland United och allsvenska Hammarby. Laget har dessutom kryssat mot två andra allsvenska lag – Eskilstuna och Djurgården.

– Det ska stärka oss. Såklart.

Den forne AIK-talangen är för rutinerad för att blåsa upp stora förväntnin­gar med försäsongs­resultat som grund. Å andra sidan blottar han ingen oro inför det fak- tum att två seriekonku­rrenter kommer ner från allsvenska­n. Han tillstår även att han har dålig koll på var Örebro och Kvarnsvede­n står i dag.

– Vi kan bara påverka det vi gör och presterar. Spelarna har gjort ett bra jobb, vi ser fram emot att komma i gång.

 ??  ?? AIK. Pierre Gallo är tillbaka.
AIK. Pierre Gallo är tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden