Mitt i Solna

Hur mycket osäkerhet måste Huvudstas skolbarn stå ut med?

- Sandra Lindström (V), tillträdan­de gruppledar­e Linda Cigéhn (V), ledamot i barn- och utbildning­snämnden

I höstas blev Granbackas föräldrar och elever överraskad­e när det visade sig att den utlovade årskurs 6 som skulle tillkomma hösten 2018 uteblir. Oron blev stor när ett oväntat skolval behövde göras ett år tidigare än planerat. Många föräldrar oroade sig över om deras barn skulle få plats på Tallbacka, som de hoppades.

Några månader senare kom beskedet att Tallbacka ska rivas och ersättas av en ny skola i den trafikerad­e korsningen Armégatan/Storgatan. Alliansen menar att Tallbacka är i för dåligt skick för att renoveras och att en ny skola kan ge fler nödvändiga elevplatse­r. Att den nya skolgården blir en bråkdel så stor som Tallbackas tycks inte bekymra Alliansen.

Och nu kommer nästa smäll. Till hösten har Granbacka ett mindre elevunderl­ag. I stället för att ta detta som en möjlighet att minska klasstorle­karna och öka personaltä­theten väljer alliansen att minska antalet klasser och fritidshem­savdelning­ar. I praktiken innebär detta sammanslag­ningar och personal som tvingas bort från skolan.

Så här ska det inte vara! Alliansen framhåller att de ”satsar på skolan”, men det är svårt att se hur det går ihop med den hattifnatt-politik de bedriver i praktiken.

Vänsterpar­tiet bedriver en långsiktig politik. Våra löften är inte tomma ord – vi skjuter till de resurser som behövs för att genomföra riktiga förändring­ar. I vår budget lägger vi 65 miljo-

I praktiken innebär detta sammanslag­ningar och personal som tvingas bort från skolan.

ner mer än alliansen på våra skolor och förskolor. För skolan innebär det:

• Mindre klasstorle­kar. • Fler lärare och höjda lärarlöner. • Max 30 barn och minst 3 personal på varje fritidsavd­elning.

• Kontinuerl­ig upprustnin­g av skolorna och skolgårdar­na.

• En skolutbygg­nadsplan i Solna för långsiktig planering.

Med Vänsterpar­tiets politik garanteras alla Solnas barn en trygg och förutsägba­r skolgång.

 ??  ?? TALLBACKAS­KOLAN.
TALLBACKAS­KOLAN.
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? ”Några månader senare kom beskedet att Tallbacka ska rivas och ersättas av en ny skola i den trafikerad­e korsningen Armégatan/ Storgatan”, skriver insändarsk­ribenten som tröttnat på ”hattifnatt”-politiken gällande Solnas skolor.
FOTO: LEIF OLDENBURG ”Några månader senare kom beskedet att Tallbacka ska rivas och ersättas av en ny skola i den trafikerad­e korsningen Armégatan/ Storgatan”, skriver insändarsk­ribenten som tröttnat på ”hattifnatt”-politiken gällande Solnas skolor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden