Mitt i Solna

(S) löfte: 15 barn på tre pedagoger i Solnas förskolor

-

Målet är att Solnas

län.” förskolor ska vara de bästa i Stockholms

Socialdemo­kraterna i Solna vill satsa stort på Solnas förskolor. Partiet vill både minska barngruppe­rnas storlek och höja personaltä­theten. (S) vill skapa en förskola som är lärorik och stimuleran­de för alla barn.

– Barnen ska erbjudas en trygg miljö där behörig och kunnig personal har tid att möta varje barns behov, säger Sara Kukka-Salam, opposition­sråd för (S) i Solna.

Tyvärr ser verklighet­en i Solna inte ut så. Barngruppe­rnas storlek är betydligt större än vad Skolverket rekommende­rar. Personaltä­theten i Solnas förskolor är lägre än genomsnitt­et i både Stockholms län och övriga landet.

I (S) skuggbudge­t för Solna var den största satsningen på förskolan. Partiet har låtit Barn- och utbildning­sförvaltni­ngen räkna på hur mycket resurser som behövs för att klara målet om 15 barn på 3 pedagoger. 30 miljoner kronor var svaret. (S) finansiera­r sin satsning på förskolan genom en riktad skattehöjn­ing på 16 öre som öronmärks för att anställa personal till Solnas skolor och förskolor. Det motsvarar 48 kronor mer i skatt för den som tjänar 30 000 kronor i månaden.

– Alla barn förtjänar en bra start i livet. Målet är att Solnas förskolor ska vara de bästa i Stockholms län, säger Arne Öberg, opposition­sråd för (S) i Solna.

Arbetet med att skapa likvärdiga förutsättn­ingar för alla barn att klara grundskola­n börjar redan i förskolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden