Mitt i Solna

”HAGATERRAS­SEN KOMMER LEVA UPP”

Intresset för inredning började i pojkrummet. I dag ligger Jesper Laursen bakom ett av Stockholms mest eftertrakt­ade homestylin­g-företag Scandinavi­an Homes och har satt sitt avtryck på Hagaterras­sens visningslä­genhet.

-

Lika delar passion som slump. Så beskriver Jesper Laursen, grundare av Scandinavi­an Homes, hur hans stora intresse även blev hans jobb.

– När jag sålde min egen bostad fick jag bra respons på sociala medier. Då fick jag mersmak och startade instagramk­ontot @scandinavi­anhomes för att lägga upp fler bilder från min egen bostad och andra hem som inspirerad­e mig, säger Jesper.

Då jobbade han på mäklarbyrå, men allt eftersom kontot växte hörde följare av sig och bad Jesper styla deras bostäder. Han bestämde sig för att säga upp sig och 2016 startade han bolaget Scandinavi­an Homes. I dag är de 10–12 personer som arbetar heltid och de har gjort över 1 000 stylingar. Stilen är som namnet antyder skandinavi­sk och har ett generellt fokus på naturnära material och lågmälda färger.

– När man jobbar med den skandinavi­ska stilen är det viktigt att man skapar liv och hemtrevnad som kontrast mot det stilrena. Här är tavlor, stilleben, textiler och växter viktiga verktyg, förklarar Jesper.

I samarbete med Veidekke har Jesper inrett en av visningslä­genheterna i Hagaterras­sen, det nybyggda kvarteret i Hagastaden.

– Jag gillar att Hagaterras­sen känns väldigt internatio­nellt. Materialva­len känns stilrena och helt rätt i tiden, säger han och fortsätter:

– Planlösnin­garna känns anpassade efter dagens sätt att leva med mycket fönster och raka vinklar som gör lägenheter­na härliga att både leva och inreda i. Och terrassen var magisk i vårsolen! Vilka tror du kommer bo i de här lägenheter­na?

– En yngre målgrupp i början eller mitten av karriären, som uppskattar kvalitet och gillar att spendera tid i hemmet, ensamma eller tillsamman­s med vänner. Jag är övertygad om att området kommer leva upp från dag ett, säger Jesper.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden