Mitt i Solna

”Nya” AIK byggs med tålamod

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

AIK:s innebandyh­errar åkte ur SSL tidigare i år. Nu väntar nystart i allsvenska­n, med nya Nicklas Hedstål vid rodret, där tålamod och fortsatt 08-satsning är ledorden.

Det har nu gått en tid sedan AIK åkte ur SSL. Men klubben har snabbt rannsakat sig själva, funnit sig i degraderin­gen och gått vidare. Som en del av ”nystarten” – AIK 2.0 – har tränaren Nicklas Hedstål rekryterat­s. I bagaget finns drygt tio år som elitspelar­e, samt SM- och Europaguld.

Som tränare kommer Nicklas närmast från damlaget Telge. Tidigare även bland annat Pixbo och Salem.

– Det känns jättespänn­ande med AIK och det ska bli kul. Det finns en stor revanschlu­sta att på sikt ta oss tillbaka till SSL och då göra det som ett bättre lag och klubb, berättar Hedstål.

Vad ska du bidra med i AIK?

– Engagemang och ett stort nätverk. Jag vill bygga en identitet som vi kan stå för och spela en attraktiv och publikfria­nde innebandy. Träningen är igång och större delen av truppen verkar stanna. Simon Götz har visserlige­n gått till Storvreta och skyttekung­en Andreas Stefansson har ögon på sig, men i övrigt ser de flesta ut att bli kvar.

– Vi har en bra dialog med truppen och de flesta verkar stanna. Vi har även ett par nya spelare på väg in i laget, det beror på förra säsongens trupp hur många nya vi tar in. Tar vi in nya spelare gäller det att de har en bra karaktär och vill bli bättre.

Fortsätter ni med 08-satsningen?

Just identitet är något som Hedstål nämner ofta.

– Vi vill studsa tillbaka till SSL men när det blir vet jag inte idag, vi behöver bygga på längre sikt. AIK är en klubb som berör och det finns ett stort engagemang för klubben.

– Det gäller för oss att jobba långsamt för att vara redo på alla plan. Prio blir att utveckla och ha ett bra spel samtidigt som vi stärker vår identitet. Jag blickar framåt och är förväntans­full inför vad som komma skall.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SALEM. Nicklas Hedstål kommer från början från Salem. Senast var han tränare för Telges damer i SSL.
FOTO: PRIVAT SALEM. Nicklas Hedstål kommer från början från Salem. Senast var han tränare för Telges damer i SSL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden