Mitt i Solna

Cykelvadd på loppis i solen

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Det fanns gott om nyheter på årets cykelloppi­s i Bergshamra. Den största var kanske att en värmande sol för första gången strålande över cykelentus­iasterna på Bergshamra torg.

Cykelloppi­sen fyllde fem år – och fick strålande majväder i present.

Auktionen på skänkta cyklar var en av årets nyheter. Vissa cyklar gick för några hundralapp­ar, men ibland blev budgivning­en stenhård. Martin Orrmo gick en tuff match innan hade la det avgörande budet, 2 700 kronor, för att få en sportig svart cykel.

– Jag cyklar mycket på somrarna och har köpt alla mina cyklar här på loppisen. Nu behövde jag en ny cykel. Jag såg direkt att det var den här jag ville ha.

Samtliga intäkter från auktionen gick till Unicef. En snabb sammanräkn­ing av arrangörer­na visade på runt 10 000 kronor. Självklart diskuterad­es det cykelvägar på loppisen. Rose-Marie Lindberg och Sami Khalifeh bor i Bergshamra. De cyklar en hel del och var inte helt nöjda.

– Jag brukar cykla till Mörby centrum. Man märker direkt att cykelvägar­na blir bättre när man kommer in i Danderyds kommun, sa Rose-Marie.

Vägen till Solna centrum är riktig krånglig, ansåg hon.

– Det finns inga självklara cykelvägar. Jag brukar ta mig ner mot Järva krog och

”Nästa år kommer jag klockan 11.”

sedan genom Ritorp bort mot Mall of Scandinavi­a. Det skulle kunna vara mycket bättre. Solna är ju en till ytan liten kommun. Det kan inte vara alltför svårt eller dyrt att knyta ihop stadsdelar­na med bra cykelvägar.

Cykelloppi­sen arrangerad­es av Miljöparti­et i Solna, Bergshamra för alla, IFK Bergshamra och Cykelbolag­et.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? LÄCKERT. Annie, 9, och Emilia, 7, delade på en sockervadd – eller cykelvadd som läckerhete­n hade döpts om till den här soliga dagen.
FOTO: LEIF OLDENBURG LÄCKERT. Annie, 9, och Emilia, 7, delade på en sockervadd – eller cykelvadd som läckerhete­n hade döpts om till den här soliga dagen.
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? BUDAT. Martin Orrmo la högsta budet och cykeln för 2 700 kronor var hans. ”Det är en bra cykel och så går ju pengarna till en god sak”, sa Martin och fick medhåll av sonen Adam.
FOTO: LEIF OLDENBURG BUDAT. Martin Orrmo la högsta budet och cykeln för 2 700 kronor var hans. ”Det är en bra cykel och så går ju pengarna till en god sak”, sa Martin och fick medhåll av sonen Adam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden