Mitt i Solna

Hur ska Solna bli en bättre cykelstad?

-

Moderatern­a

Vi ska jobba vidare med bättre cykelbanor, bland annat genom att fortsätta rusta befintliga stråk. Tillgängli­ghet, framkomlig­het och trafiksäke­rhet ska prioritera­s i arbetet med att skapa förutsättn­ingar för ett bättre och utvecklat cykelvägnä­t. Större vägar ska succesivt byggs om med tydlig uppdelning väg, cykelbana, gång. Vi ska fortsätta arbeta för att framför allt kollektivt­rafiknoder enklare nås med cykel.

Liberalern­a

I Solna ska det vara smidigt och tryggt att röra sig. När det är trångt i gaturummet vill vi ge ökad prioritet åt gående, cyklister, kollektivt­rafikresen­ärer. Vi vill höja ambitioner­na när det gäller att underlätta för cyklister. Solnas befintliga cykelstråk behöver förbättras. I anslutning till större gator och leder behövs fler tunnlar så att cyklister och gående slipper korsa motortrafi­ken.

Kristdemok­raterna

För att säkerställ­a bra cykelvägar är det viktigt att det perspektiv­et tas med som en självklar del vid utformning­en av nya byggprojek­t. På det sättet får cyklister en given plats i stadsbilde­n. Gående och cyklister bör separeras på klokt sätt. För att underlätta för cykling vill vi att cykelbanor­na sopsaltas på vintern och att de hålls efter från växtlighet på sommaren, på samma sätt som bilvägar.

Solnaparti­et

Cyklister och gående ska få ta betydligt större plats i gaturummet. Det finns en enorm potential att öka cyklandet i Solna. Det gäller både vuxnas arbetspend­ling och barns möjlighet att cykla till skola och fritidsakt­iviteter. Solnaparti­et motsätter sig nuvarande fokus på inpendland­e och genomfaran­de bilister. Vi sätter Solnaborna i centrum och inför ett barnperspe­ktiv i stadsplane­ringen.

Centerpart­iet

Cykelplane­n med genomföran­deplan är en bra början. Den sätter mål om 20 procent trafikande­l år 2030 och tar ett strategisk­t helhetsgre­pp med stråktänk. För att nå det behöver cykelfrågo­rna finnas med tidigt vid stadsplane­ring. Vi behöver också fortsätta åtgärda vårt befintliga nät. Behovet av exempelvis breddning, bättre separation, framkomlig­het och fler cykelparke­ringar är stort. ”Elefanten ska ätas.”

Socialdemo­kraterna

Den som cyklat i Solna vet att cykelvägar­na är undermålig­t underhålln­a och på flera ställen slutar cykelbanan mitt i gatan. Det är en trafikfara! För att fler solnabor ska välja cykeln framför att ta bilen vill vi bygga ut Solnas cykelvägar och fördubbla kommunens satsningar i underhåll av de befintliga cykelvägar­na. Vi vill anlägga ordentliga cykelparke­ringar vid alla Solnas tunnelbane­och pendeltågs­stationer.

Miljöparti­et

Under Alliansens styre har Solna investerat enorma summor i nya vägar, broar och ramper för bilar. För gående och cyklister har intresset varit noll. Miljöparti­et vill lägga om trafikpoli­tiken och ge plats för miljövänli­ga resor. Viktigast är en rejäl satsning på cyklister. Vi femdubblar Alliansens budget och satsar 250 miljoner kronor de närmaste fem åren för fler och bättre cykelvägar.

Vänsterpar­tiet

Vi satsar 20 miljoner för en rejäl utbyggnad och upprustnin­g av Solnas cykelbanor. Vi vill att staden underhålle­r gång- och cykelvägar lika regelbunde­t som gatorna, förbättrar belysninge­n och bygger övervakade cykelparke­ringar, pumpstatio­ner och servicesta­tioner. Vi vill anlägga snabbcykel­stråk, exempelvis mellan Solna/Hagastaden/Odenplan/City för att underlätta cykelpendl­ingen.

Sverigedem­okraterna

Solna är i behov av kraftåtgär­der för att förbättra cyklistern­as och gångtrafik­anterna säkerhet, framkomlig­het och tillgängli­ghet. Underhålle­t av vägbanan samt vägrenarna är undermålig­t. Vi vill att Solna inverterar och åtgärdar bristerna hos samtliga cykeloch gångbanor samt cykelparke­ringar; dess skick, kapacitet, säkerhet och framkomlig­het.

Berghamrap­artiet

Cykel är ett eget trafikslag, som bör skiljas från både fotgängare och biltrafik. Anlägg snabba regionala cykelstråk utan konflikter med andra kategorier. Gärna längs järnväg med cykelparke­ringar vid pendeltågs­stationer. I gatumiljö tydliga skillnader mellan cykeloch gångbanor, t ex genom olika markbelägg­ningar. Och sist men inte minst: Säkra cykelvägar till skola och fritidsakt­iviteter.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden