Mitt i Solna

Omstart för AIK:s damlag

- Anders Ekström

Det är nära nu. Med fyra omgångar kvar av division 2-spelet har Vasalunds IF tio poäng ner till tvåan Karlberg. Mycket talar för att serieseger­n och avancemang uppåt snart är säkrat.

Vasalunds fotbollshe­rrar tog degraderin­gen från division 1 norra på bästa sätt. 2018 blev en omstart med AIKikonen Nebojsa Novacovic som ny tränare. Ett samarbete med Gnaget upprätta- des där unga spelare får chansen i division 2-miljön.

Övriga truppen är även den ung och som stöttepela­re fanns ett gäng veteraner i form av Linus Malmborg, Kenny Pavey och Patrick Amoah kvar. Och det har visat sig fungera alldeles utmärkt. Serieledan­de Vasa har bara förlorat två matcher i år, spelat en oavgjord och vunnit hela 19 matcher.

– Det har gått bra, abso- lut, sa tränaren ”Nesh” i en intervju med Vi i Solna från tidigare i september.

– Framför allt har vi haft en stor utveckling för spelarna, vilket gynnat gruppen i stort. Alla har tagit stora steg. Jag är givetvis nöjd med att leda serien, men fortfarand­e är det långt ifrån klart.

Vad är du mest nöjd med hittills?

– Innan säsongen hade inte så många varit med på seniornivå. Visst hade vi några äldre spelare i laget, men merparten hade inte spelat på den här nivån tidigare. Nu, 22 omgångar senare, har runt 15 spelare testat på denna nivån. Och de yngre har verkligen tagit stora steg i år.

Senast blev det 4-0 borta mot Gamla Upsala SK. Med fyra omgångar kvar leder Vasalund serien med hela tio poäng. I avslutning­en väntar Bollnäs (h), Skiljebo (b), Valbo (b) samt Stocksund (h) i avslutning­en. Med all sannolikhe­t blir VIF:s sejour i division 2 ettårig.

– Vi har bara fokus på nästa match. Så har vi jobbat med truppen hela året, nästa match är vårt enda fokus. Men givetvis är alltid målet för Vasalund att minst spela i division 1.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? TOLV. Det är tolv pinnar kvar att spela om för serieledan­de Vasalund.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM TOLV. Det är tolv pinnar kvar att spela om för serieledan­de Vasalund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden