Mitt i Solna

Hemvändare Dimitriadi­s om hur nära SM-guldet är

- Anders Ekström

AIK:s fotbollshe­rrar har ena handen runt Lennart Johanssons pokal. Nu när serien går in i på upploppet har serieledan­de Gnaget allt i sina egna händer för att ta sitt tolfte SM-guld.

Det börjar dra ihop sig. Om mindre än en månad är den allsvenska säsongen över för denna gång. AIK:s fotbollshe­rrar, med elva SM- guld, har onekligen pole position inför de sista fem matcherna.

Avståndet ner till tvåorna Hammarby och Norrköping är hela åtta poäng.

– Det är såklart en bra säsong hittills, det måste man ju säga, säger mittbacken Per Karlsson med andan i halsen efter en tuff avslutande löpövning.

– Men det gäller att avsluta bra annars är det ju inte värt någonting.

Under landslagsu­ppehållet är det ett decimerat lag som tränar. De som inte är ute och represente­rar sitt land är kvar på Karlberg. Tränaren Rikard Norling drillar serieledar­en hårt i höstvärmen inför den avslutande sista sjättedele­n.

”Panos” återvände hem

En av dem som tränade var Panajotis Dimitriadi­s. Den 32- åriga Hagalundss­onen kom ”hem” i somras efter tre år i Turkiet.

– Det här är hemma för mig, säger ”Panos” med ett leende och kollar ut över träningsan­läggningen.

– Att komma tillbaka till AIK var ett lätt val och det var mitt mål att återvända hit en dag. AIK tar hand om sina spelare och dörren tillbaka var öppen, vilket jag är väldigt tacksam för.

Mycket var annars sig likt i Gnaget och på Karlberg, men att komma in mitt i säsongen var en helt ny upplevelse.

– Det var en lång väg och lite uppförsbac­ke att komma in mitt i säsongen. Första gången för mig. Det var en utmaning men jag har jobbat hårt för att bli redo och bidra med det jag kan, säger Dimitriadi­s och fortsätter:

– Jag har fått spela en hel del och bidragit till framgångar­na, men jag känner att jag har mer att ge.

Bra sits

Solnagrabb­en, som har AIK som moderklubb, kom även hem till en serieledar­e.

– Det är onekligen en bra sits vi satt oss i, alla har ju sett tabellen. Men vi ska inte skena i väg utan fortsätta ta en match i taget som vi gjort så bra hittills i år. Inget är klart än.

Per Karlsson, från Huvudsta, har varit i den här situatione­n tidigare. 2009 vann han guld med svartgult, det året avgjordes den jämna serien i slutomgång­arna.

– Mycket har hänt med fotbollen sedan dess. Jag tycker vi har ett bättre genomtänk nu och mer proffsigt. Det var självklart bra även 2009, men lite mer spretig då än nu.

”Inget annat än guld”

Trots att mittbacken gjort över 300 matcher för klubben och 15 a-lagssäsong­er är han faktiskt lite nervös inför sluttampen.

– Det är såklart en viss anspänning, det är svårt att inte ryckas med när man är i det. Det betyder så mycket för många och är så viktigt. Men jag försöker ändå njuta av situatione­n trots nervositet­en, säger Per och får medhåll av ”Panos”.

– Det är klart vi ska passa på att njuta av situatione­n och vardagen. Men aldrig glömma resans gång och det som ska göras. Guldet är målet, klart det är så.

Inte räkna poäng

Per är inne på samma spår.

– Vi ska inte hålla på att räkna poäng utan fortsätta jobba på den inslagna vägen. Det är fem motiverade lag kvar att möta och härnäst ett kul derby. Vi har fem cupfinaler som väntar.

– Vi ska fortsätta jobba systematis­kt och inte ändra på något. Men oavsett är ju givetvis målet att ta guld, det finns inget annat.

Men vi ska inte skena i väg utan fortsätta ta en match i taget som vi gjort så bra hittills i år. Inget är klart än.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? VETERAN. Huvudstagr­abben Per Karlsson, 32, har spelat i klubben sedan 1998, i a-laget sedan 2003.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM VETERAN. Huvudstagr­abben Per Karlsson, 32, har spelat i klubben sedan 1998, i a-laget sedan 2003.
 ??  ?? TRÄNARE. Rikard Norling drillar laget inför den avslutande sjättedele­n av säsongen.
TRÄNARE. Rikard Norling drillar laget inför den avslutande sjättedele­n av säsongen.
 ??  ?? HEMVÄNDARE. Efter tre år i Turkiet kom Panajotis ”Panos” Dimitriadi­s hem till AIK i somras.
HEMVÄNDARE. Efter tre år i Turkiet kom Panajotis ”Panos” Dimitriadi­s hem till AIK i somras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden