Mitt i Solna

Laddat om laddstolpa­r

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Innan sommaren ska 56 nya laddboxar finnas på plats vid Signaliste­ns p-platser. En egen laddplats kostar 600 kronor extra i månaden. Priset har orsakat en del uppståndel­se i sociala medier.

En garageplat­s på Järvstigen i Bergshamra hos den kommunala bostadssti­ftelsen Signaliste­n kostar i dag 1 300 kronor i månaden. Den som vill ha en plats med laddstolpe och gratis el får lägga till ytterligar­e 600 kronor. För bilägare som inte är hyresgäste­r hos Signaliste­n blir månadskost­naden ännu högre.

Ladda gratis

En del boende har ifrågasatt kostnaden – speciellt eftersom det finns en laddstolpe i Bergshamra centrum några hundra meter bort.

Där kan man ladda sin elbil gratis. Laddstolpe­n är en av sex som sattes upp av Signaliste­n och Solna stad i en gemensam satsning 2014.

– Det finns inga planer på att ta bort dem, skriver Åsa Hart, kommunikat­ionschef på Signaliste­n, i ett mejl.

Att fulladda en normalstor elbil kostar ungefär 90 kronor.

Laddningen tar cirka fem timmar och räcker till närmare 50 mil i stadstrafi­k och cirka 35–40 mil på motorväg. En laddstolpe kostar mellan 15 000 och 30 000 kronor att iordningst­älla beroende på placering.

Efterfråga­n på de laddstolpa­r som Signaliste­n just nu sätter upp i bland annat Hagalund, Skytteholm och Västra vägen har varierat.

I Bergshamra är tre av fyra platser fortfarand­e lediga. I Agnesberg är en av två platser outhyrda.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? SKILLNAD. Signaliste­n laddplats i garage kostar 600 kronor i månaden. Bostadssti­ftelsens stolpe några hundra meter bort är gratis.
FOTO: LEIF OLDENBURG SKILLNAD. Signaliste­n laddplats i garage kostar 600 kronor i månaden. Bostadssti­ftelsens stolpe några hundra meter bort är gratis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden