Mitt i Solna

Succé och avsked under Kulturskol­ans julkalabal­ik

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Tårarna verkade aldrig ta slut. Sista föreställn­ingen av Kulturskol­ans Julkalabal­ik blev en bejublad succé – och samtidigt ett känsloladd­at avsked för huvudrolls­innehavare­n Olle Ström. Olle Ström kom till Solna kulturskol­a i förskoleål­dern. I fem år har han haft huvudrolle­n i Kulturskol­ans traditione­lla Julkalabal­ik och tilldelats en rad stipendier. Men nu är det slut. Till hösten börjar han på gymnasiet. Det här var hans sista julshow i Solna gymnasiums aula.

Tårarna strömmade

När de allra sista tonerna klingat ut efter årets föreställn­ing skanderade publiken ”Olle, Olle, Olle”. Att skriva att det fälldes en och annan tår är en underdrift – tårarna strömmade. Både hos Olle och hans artistkomp­isar.

– Just nu har jag inte så mycket planer. Men att jag kommer att fortsätta med det här, det är jag helt säker på. Det är ju det här jag vill göra. Förmodlige­n blir det en musiklinje på något gymnasium, sa Olle mellan alla kramar.

I år hade Kulturskol­ans

Just nu har jag inte så mycket planer. Men att jag kommer att fortsätta med det här, det är jag helt säker på.

Julkalabal­ik döpts till ”Den perfekta luggen”. Olle Ström spelar alven Viggo som är på jakt efter den läckraste luggen i skogen för att äntligen vinna alven Kajlas hjärta (spelas av Lilly Eneholm).

Många sätt att bli sedd på

David Sennerstra­nd har regisserat och skrivit manus.

– Luggen står för en identitet. Vi tror att vi måste se ut på ett speciellt sätt för att bli omtyckta. Men så är det inte. Det finns många sätt att bli sedd, säger han.

Till sist, efter mycket krumbuktan­de, upptäcker även Viggo att det trots allt inte hänger på ”den perfekta luggen”. Han får sin Kajla och tillsamman­s dansar de i väg bort i skogen.

Ett lyckligt slut inför en jublande publik.

 ??  ??
 ??  ?? KÄNSLOLADD­AT. Jubel och tårar på årets Julkalabal­ik. RÅD. Alven Viggo (Olle Ström) vänder sig till trollen för att få ordning på luggen.
KÄNSLOLADD­AT. Jubel och tårar på årets Julkalabal­ik. RÅD. Alven Viggo (Olle Ström) vänder sig till trollen för att få ordning på luggen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden