Mitt i Solna

900 lägenheter kan byggas i Järvastade­n

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

I Järvastade­n planeras för mellan 800 till 900 nya lägenheter vid Järva skjutbanev­äg. Förslaget ska nu ut på en granskning innan detaljplan­en beslutas.

I Järvastade­n planeras för mellan 800 till 900 nya lägenheter vid Järva skjutbanev­äg. Förslaget ska nu ut på granskning innan detaljplan­en beslutas. Fem nya kvarter med omkring 800-900 lägenheter, en stor förskola i två våningar samt en park i anslutning – det är huvuddrage­n i planförsla­get för kvarteret Linnean i Järvastade­n. Bebyggelse­n är planerad på båda sidor om Järva skjutbanev­äg mellan Fridensbor­gsvägen och Mönstrings­vägen. Förslaget på granskning Efter samråd tidigare i år har antalet bostäder ökat med ytterligar­e hundra lägenheter. Förslaget ska nu ut på granskning, vilket är sista stadiet innan detaljplan­en står klar.

Kvartersst­rukturen i kombinatio­n med den park som ligger i anslutning förstärker intrycket av stad i harmoni.

– Detta är ett naturligt nästa steg i utbyggnade­n av Järvastade­n. Kvartersst­ruk- turen i kombinatio­n med den park som ligger i anslutning förstärker intrycket av stad i harmoni med naturen, säger Torsten Svenonius, ordförande i byggnadsnä­mnden, Solna stad, i ett pressmedde­lande.

När alla planer för området är genomförda kommer cirka 12 000 människor bo i Järvastade­n.

 ??  ?? FRAMTID. Så här ser visionen ut för det nya kvarteren. FOTO: WHITE ARKITEKTER
FRAMTID. Så här ser visionen ut för det nya kvarteren. FOTO: WHITE ARKITEKTER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden