Mitt i Solna

Moderatern­a står i vägen för fler hyresrätte­r i Solna

-

i Solna är stor. Nu under julhelgen är oron stor bland många som inte har ett tryggt boende. Kötiden för att få en hyresrätt i Solna är den längsta i hela Stockholms län – 16 år.

Den enda lösningen på detta är att bygga fler hyresrätte­r – men det hindrar Moderatern­a i Solna.

Vår kommunala bostadssti­ftelse Signaliste­n har länge stått redo med både pengar, mark och vilja att bygga. Ändå har de inte fått bygga ett enda nytt hyreshus i på snart tio år.

Det som står i vägen är Moderater- na – som styr Signaliste­n. De ger inte bolaget ett politiskt startbeske­d. Det är ett svek mot Solnas ungdomar.

är störst för de som inte som inte har råd att köpa en bostadsrät­t – hit räknas inte bara unga utan även ensamståen­de kvinnor som arbetar i välfärden.

Trots hårt arbete räcker deras inkomster inte för att flytta till Solna. Det vet alla politiker. Ändå har Moderatern­a låtit sitt ideologisk­a motstånd mot hyresrätte­n hindrat nybyggnati­on av hyresrätte­r i Solna. Det är skamligt. Vi tycker att det är en självklarh­et att även personer med lägre inkomster ska kunna bo på rimligt avstånd till sina jobb.

För att få ett Stockholm som håller ihop så måste Solna vara en stad där fler har råd att bo. Vi Socialdemo­krater kommer aldrig sluta kämpa för att Solna ska bygga hyresrätte­r, med rimliga hyror.

Vi vill att hälften av alla bostäder som byggs i Solna blir hyresrätte­r. Så bygger vi en socialt hållbar stad.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden