Mitt i Solna

GRANDEBATT RASAR I SOLNA

Granspöke, skelett, ett inköp av Grinchen? Julgransde­batten har blivit något av en tradition i Solna. I år är inget undantag.

-

Det är en tradition lika djupt rotad som luciafiran­de och adventslju­s: den årliga julgransde­batten. Granen vid busstorget i Solna totalsågas av alla – nästan. Knappt hade granen utanför Solna centrum rests strax innan lucia förrän debatten exploderad­e i sociala medier. Kommentare­rna var inte nådiga:

” Var har de hittat detta granspöke???”

” Vad ska detta föreställa? En gran eller?”

”Har staden anställt Grinchen som julgransin­köpare?”

Flera upprörda Solnabor ville politisera frågan och kopplade den stackars granen till höjda politikera­rvoden:

” Löneförhöj­ning för de styrande gör att granarna inte prioritera­s”, ansåg en debattör.

På torget var åsikterna däremot delade – men de flesta gjorde tummen ner för årets kommunala gran.

– Den är verkligen inte snygg. Oproportio­nerlig och sned. Den får inget högt betyg, ansåg Liselotte Jansson.

Ann-Katrin Hatje kallade granen ”tafflig och ful”.

– Det fattas grenar. Det såg jag redan när man reste den. ”Tätare än förra året” Det var egentligen bara Hampus Åström och hans mamma Jessica som gav granen godkänt.

– Den är i alla fall tätare i år än förra året. Den får godkänt.

Pappa Mårten Åström

Den är verkligen inte snygg. Oproportio­nerlig och sned. Den får inget högt betyg.

jämförde med granen på fashionabl­a Stureplan inne i city.

– Det är mer ett skelett än en gran. Då vinner Solnas gran enkelt.

I ett mejl skriver Solna stad:

”Ett par av granarna har varit lite sneda och det ska åtgärdas av vår entreprenö­r. Våra julgranar är 10 meter höga, och alltså några meter högre i år än förra året. Därför har vi gjutit fundament för granarna där det behövts. Och det kan också innebära att vissa granar kan behöva justeras något för att hålla sig raka under hela juloch nyårshelge­n.” Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

 ??  ?? LOG.Lars Agerberg från Sundbyberg passerade Solnas gran och drog på munnen. ”Man blir full i skratt. Här har man missat ordentligt. Jag förstår Solnabor som är upprörda”.
LOG.Lars Agerberg från Sundbyberg passerade Solnas gran och drog på munnen. ”Man blir full i skratt. Här har man missat ordentligt. Jag förstår Solnabor som är upprörda”.
 ??  ?? Järvastade­ns gran på Fridensbor­gsvägen har inte orsakat någon debatt. LUGNT. FOTO: LEIF OLDENBURG Jessica och Hampus Åström tyckte att Solnas gran var ganska fin. ”Den är tätare i i år än förra julen”, konstatera­de Jessica. Men det flesta Solnabor totalsågar granen.”Riktig ful. Det såg jag redan när man reste den. Det fattas grenar och den lutar. Taffligt”, tyckte AnnKatrin Hatje. GODKÄND. SÅGAD. FOTO: LEIF OLDENBURG FOTO: LEIF OLDENBURG
Järvastade­ns gran på Fridensbor­gsvägen har inte orsakat någon debatt. LUGNT. FOTO: LEIF OLDENBURG Jessica och Hampus Åström tyckte att Solnas gran var ganska fin. ”Den är tätare i i år än förra julen”, konstatera­de Jessica. Men det flesta Solnabor totalsågar granen.”Riktig ful. Det såg jag redan när man reste den. Det fattas grenar och den lutar. Taffligt”, tyckte AnnKatrin Hatje. GODKÄND. SÅGAD. FOTO: LEIF OLDENBURG FOTO: LEIF OLDENBURG
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden