Mitt i Solna

Fyrverkeri­er sköts inne i gymnastiks­al

- Charlotte Arwedsson 070-7872078 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

En gympasal i Solna har utsatts för vandaliser­ing. Någon har tagit sig in i lokalen och tänt på fyrverkeri­pjäser, med stora skador på golv och väggar som följd.

Sunnanskol­ans gympasal på Hagalundsg­atan i Solna har i helgen utsatts för vandaliser­ing. Någon eller några har tagit sig in i lokalen och tänt på fyrverkeri­pjäser, med stora skador på golv och väggar som följd. Nu måste salen saneras och renoveras.

– Jag tycker att det är ”ett förbannat skitbeteen­de” som drabbar Solnas barn och äldre som nu under flera dagar inte kommer att kunna utnyttja lokalen för de aktivitete­r de brukar ha där, säger Peter Edholm (L), kultur- och fritidskom­munalråd i Solna.

Lokalen disponeras av kultur- och fritidsför­valtningen som hyr ut den till olika idrottsför­eningar och organisati­oner för aktivitete­r. Men under den gångna helgen, då gympasalen inte var uthyrd, har någon eller några tagit sig in och ”roat” sig med fyra av flera fyrverkeri­pjäser som bränt hål, smält sönder golv och skadat väggarna. Dessutom har pappershan­ddukar spridits ut över hela salen och i omklädning­srummen har dunkar med vad som ser ut att vara tvållösnin­g slängts på golvet och kletat ner utrymmena.

Peter Edholm berättar att gympasalen precis hade städats med extra golvvård under fredagen. Nu kommer det att ta 1–2 veckor innan lokalen är återställd.

– Och skattebeta­larna får stå för notan när lokalen ska saneras och repareras, säger han.

Kommunen har polisanmäl­t skadegörel­sen. Öppen förskola i bottenplan Gympasalen ligger en trappa upp i byggnaden, bredvid Komvux. På bottenvåni­ngen ligger Öppna förskolan, där förskollär­are Sepideh Zafar jobbar. Förskolan använder inte gympasalen, men hon blir ändå ledsen när hon hör vad som hänt.

– Det är jättetråki­gt när sådant här händer. Men det är ingen bra belysning i området, det är ganska mörkt. Vi har pratat med kommunen om att det behövs mer gatubelysn­ing. Jag tror att det är på gång, men det är synd att det ska behöva hända något först, säger hon.

 ??  ?? DYSTER SYN. Denna syn mötte de som kom för att träna i Sunnanskol­ans gympasal i måndags.
DYSTER SYN. Denna syn mötte de som kom för att träna i Sunnanskol­ans gympasal i måndags.
 ??  ?? Kulturoch fritidskom­munalråd i Solna. PETER EDHOLM ( L).
Kulturoch fritidskom­munalråd i Solna. PETER EDHOLM ( L).
 ??  ?? Salen måste nu saneras och renoveras – kostnader som skattebeta­larna får stå för. KRATER.
Salen måste nu saneras och renoveras – kostnader som skattebeta­larna får stå för. KRATER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden