Mitt i Solna

Hagalund kan få nytt upplevelse­center

-

Istället vände de blickarna till Hagalunds industriom­råde. Det är Bodyflight och initiativt­agaren tilllika vd:n Johan Backe som äger företaget tillsamman­s. I Solna har de hyrt en 3 000 kvadratmet­er stor fastighet, där de initialt ska bygga tre skjutbanor.

– Den första banan blir en 20-metersbana för pistolskyt­te och det bygget drar förhoppnin­gsvis igång i dagarna, berättar Johan Backe som tävlat många år i landslaget i olympiskt skytte.

På samma plan ska även banor på 50 samt 80 meter byggas. Dessa längre banor är till för bland annat gevär.

– Den första skjutbanan blir primärt för sportskytt­ar och skytteklub­bar. De längre är framför allt till för jägare, säkerhetsf­öretag och profession­ellt yrkesfolk. Det råder överlag brist på skjutbanor inomhus i Stockholm, fortsätter Backe. Om två, tre månader – kring april – hoppas de att den första skjutbanan står klar och att de andra två kan påbörjas.

Skyttet kommer vara på en av de tre våningarna. Övriga 2 000 kvadratmet­er kommer förhoppnin­gsvis att bli till ett center för upplevelse­r och äventyr.

– Ambitionen är att använda det till att göra ett upplevelse­center och ha något för alla i lokalerna. Först gör vi klart skjutbanor­na och sedan funderar vi ut vad de andra våningarna ska innehålla. Vi har en mängd idéer och uppslag vad som skulle kunna göras, säger Markus Wiborg som är VD för Bodyflight.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden