Mitt i Solna

Skarlatos tar över AIK:s basketherr­ar

- Anders Ekström

Det blir grekisk prägel på AIK basket 2019/20. Vasileios Skarlatos, 32, tar över som ny headcoach i herrlaget.

I augusti 2017 kom greken Vasileios Skarlatos till Sverige och kom omgående i kontakt med AIK. Med en gedigen spelar- och tränarkarr­iär, från hemlandet, var Thessaloni­ki-sonen hjärtligt välkommen i svartgult.

32-åringen spelade en dryg handfull matcher med herrlaget, men främst varit tränare i AIK. Första året i U17 och den gångna säsongen i U19 samt b-laget. Till kommande säsong har han uppgradera­ts till alagsträna­re.

– Det är en väldigt positiv känsla och det är ett bra steg för mig. Jag har spelat basket hela livet och satsar nu på min karriär som coach. Jag är glad att få vara i en så stor klubb som AIK, säger ”Vasilis”.

– Det är givetvis mycket ansvar men även mycket möjlighete­r.

Gnaget hade en svag säsong i superettan och blev sjua, trea från slutet. Skarlatos stöttade a-laget när det inte krockade med hans andra lag och tyckte

Det är givetvis mycket ansvar men även mycket möjlighete­r.

laget underprest­erade.

– Ja, jag tycker vi hade bättre lag än tabellen visade och att vår trupp var bättre än många andras. Men det var även två coachbyten vilket påverkade.

Tre nya har skrivit på

AIK håller på forma laget för fullt och nyligen återvände Nemanja Jovanovic från Uppsala och tre yngre spelare har skrivit på. Det finns även stora förhoppnin­gar på att kuggar som bland annat bröderna Inan fortsätter.

– Det är tidigt ännu, så vi får se hur laget formas till slut. Jag vill ha en bra balans mellan äldre och yngre och få dessa att funka bra ihop.

– Jag kan lova att vi kommer att ge 100 procent i varje match och spela en snabb modern basket. Hitta smarta lösningar och spela taktiskt. Målet är att vinna alla matcher oavsett vilka vi möter.

 ?? FOTO: AIK ?? BACK-UP. Vasileios (BILDEN) kommer att stötas av asscoachen Fredrik Ernmark i vinter.
FOTO: AIK BACK-UP. Vasileios (BILDEN) kommer att stötas av asscoachen Fredrik Ernmark i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden