Mitt i Solna

Vad har du för planer i sommar?

-

Gör det inte för komplicera­t” påpekade Helena Traneving för mig under intervjun om hur man går till väga för att börja vandra. En klok devis som går att tillämpa på mycket. En vecka senare ska jag köpa en lasthållar­e till min bil för att kunna lasta på en kajak som jag eventuellt ska köpa. Orden ekar i mina öron.

Det måste, så klart, inte bli komplicera­t eller dyrt att planera semestern.

Med små medel kan man göra mycket.

Som när jag och min kompis, Emil, fick för oss att cykla från Kalmar till Växjö för nio år sedan. Vi hade blivit inbjudna till en födelsedag­sfest, det var första dagen på lovet och vi kände att cykeln var ett bra alternativ till att köpa dyra tågbiljett­er. Vi hade varken karta, ordentlig matsäck med oss eller cyklar med mer än tre växlar.

Det gick så där.

En cykelled på 11 mil, blev ungefär 14 mil in i småländska skogar, och efter många, många timmar kom vi fram. Vi fick båda solsting och jag var nära på att få åka in till sjukhuset. Men med tokiga idéer skapas minnen, och ibland nyheter.

Det här är väl kanske snarare ett exempel på hybris och dålig planering, och inget jag rekommende­rar. Men trots allt är det ändå ett gratis minne jag kommer bära med mig resten av livet.

I veckan som kommer springer de sista eleverna ut från skolorna i norrort. Ett nytt kapitel för många med nya spännande äventyr.

På sommaren förändras även rutinerna på nyhetsreda­ktionerna. Många går på ledighet och det blir svårare att nå politiker, tjänstemän och företagare.

Samtidigt händer det saker. Har du något speciellt på gång i sommar? Kanske ett jätteproje­kt i trädgården, eller planer på att träffa en vän som du senast såg för 40 år sedan på en dansbana i Västra skogen eller Edsvik? Hör av dig till oss och berätta om dina sommarplan­er – det behöver inte vara för komplicera­t!

Med små medel kan man göra mycket.

 ??  ?? ANTON KYHLBÄCK
Reporter Prata med mig! anton.kyhlback @direktpres­s.se
ANTON KYHLBÄCK Reporter Prata med mig! anton.kyhlback @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden