Mitt i Solna

Vill riva panncentra­l och bygga bostäder

Riv den gamla panncentra­len och bygg bostäder på tomten. Så vill Socialdemo­kraterna i Solna skapa fler hyresrätte­r i Bergshamra.

- Leif Oldenburg

Redan 2008 pekades tomten bakom Bergshamra torg ut som en tänkbar plats för bostäder.

– Det är hög tid att komma igång nu, säger Sara Kukka Salam, socialdemo­kratiskt opposition­sråd.

Hon är själv vice ordförande i den kommunala bostadssti­ftelsen Signaliste­n som äger marken.

– Jag har redan lyft det här som ett framtida projekt och inom kort lämnar vi in en motion till kommunfull­mäktige, säger hon.

Enligt Socialdemo­kraternas förslag rivs den gamla panncentra­len för att ge plats åt bostäder.

– Vi går inte in på utformning­en. Men man borde få plats med runt 100 lägenheter. Självklart ska det bli hyresrätte­r, säger Sara Kukka Salam

Den gamla panncentra­len är i dag hemvist för kulturhuse­t Quben som invigdes förra året. I S-förslaget får kulturhuse­t nya lokaler i bottenplan­et.

I mars i år skrotade Signaliste­n planerna på att bygga 200 nya hyreslägen­het vid Västra vägen. En sopsug, en bergknalle och ett existerand­e underjordi­skt garage innebar allt för stora problem.

Ytterligar­e ett stort bostadspro­jekt väntar på avgörande i Mark- och miljööverd­omstolen. Signaliste­ns vill bygga 200 hyresrätte­r i kvarteret Bollen i Råsunda – men flera föräldrar har överklagat planen eftersom förskoleba­rnens utomhusyta ligger under Boverkets rekommenda­tioner.

Samtidigt har har Peabs planer på ytterligar­e 350 bostadsrät­ter på den gamla Råsundatom­ten skjutits på framtiden. Marknaden för dyra bostadsrät­ter är helt enkelt för dålig.

 ?? FOTO: ARKIV ?? RIVA. Socialdemo­kraternas opposition­sråd Sara Kukka Salam och Arne Öberg vill riva panncentra­len i bakgrunden.
FOTO: ARKIV RIVA. Socialdemo­kraternas opposition­sråd Sara Kukka Salam och Arne Öberg vill riva panncentra­len i bakgrunden.
 ??  ?? ROS. Robert Thor visar upp en tatuering på förra vårens utställnin­g.
ROS. Robert Thor visar upp en tatuering på förra vårens utställnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden