Mitt i Solna

”Tänk på våra ungdomar och oss boende i Solna!”

- Boende i Huvudsta

i Solnatidni­ngarna så är det mycket protester från invånare! Detta gäller hur Solna planerar nybebyggel­se som påverkar dels oss boende, elever, skolperson­al med både nybyggen och nedläggnin­gar av skolor och dessutom påverkan för personalen på fritidsgår­darna!

Huvuds ta är numera ett stads utveckling­sområde där förklaring­ens om anges är att det är en splittrad stadsbild över stora gatuområde­n, slingrande och svår orienterad­e trafiklede­r samt rikligt med naturmark, promenadvä­gar och rekreation­sstråk!

Ett av förslagen nu är att bygga en ny skola i Huvudsta där det tidigare varit en bensinmack!

De anledninga­r som anges är att många flyttar in till Solna och särskilt barnfamilj­er flyttar in till Huvudsta! Detta kanske beror på att just i Huvudsta finns än så länge lite grönområde­n kvar och där finns fortfarand­e lite möjlighet till rekreation. Bygg inte sönder Huvudsta mer!

Det förändras i samhället med – vet vi ens om det kommer att fortsätta vara Solna som alla vill flytta till med anledning av ändrad konjunktur? Råsundatom­ten har det precis beslutats att inte bygga de extra 340 bostadsrät­terna på.

Själva utredninge­n med alla rapporter om bygget av den nya skolan i Huvudsta är undermålig­a. Hur har upphandlin­gen av dessa företag skett? Till och med barn konsekvens­analysen saknar ju vad elevrådet tycke romförslag­et. Trafikförä­ndringen vid skolan kommer att påverka hela Solna då det ska minskas med antal filer både på Storgatan och Armégatan. Då denna väg ofta körs för att slippa tullarna! 34 parkerings­platser kommer i försvinna i Huvudsta.

När vi vid ett tillfälle frågade hur de hade tänkt vid eventuell utrymning av skolan vid till exempel brand. Man kan inte utrymma till skolgården för där får inte alla elever och personal plats samtidigt! Svaret blev då till gatan – den är mycket trafikerad… Högstadiet får ingen skolgård endast en terrass på tredje våningen!

De hade även mätt gällande luft och buller – men det fanns inga problem! Vi undrade om de mätt en söndag morgon? Gällande om marken där en bensinmack tidigare byggts fanns det enligt kommunen inga problem heller! Sist men inte minst – tänk över hur ni hanterarfr­itidsgårds frågan! De som arbetar på våra fritidsgår­dar är guld värda och ser till att våra ungdomar har aktivitete­r på eftermidda­gar och kvällar!

Tänk på våra ungdomar och oss boende i Solna! Tänk om och gör rätt politiker! Vi har inte på flera år ens nomineras till att bli bästa kommun för företagare.

Protestera mot att denna skola byggs!

 ?? FOTO: VISBYARK ?? KRITIK. Den planerade skolan i Huvudsta har väckt stora protester bland Solnaborna.
FOTO: VISBYARK KRITIK. Den planerade skolan i Huvudsta har väckt stora protester bland Solnaborna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden