Mitt i Solna

Premiär för digital boendepark­ering

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Från och med lördagen den 15 juni är det möjligt att betala för boendepark­ering i Solna via telefonen. Månads- och säsongsmär­ken, som tidigare endast gått att köpa hos återförsäl­jare, finns nu i de parkerings­appar staden har samarbete med.

Från och med förra lördagen kanal la cirka 14000 Solna bor med boendepark­erings tillstånd knappa in boendepark­eringen via telefonen istället för att åka till en återförsäl­jare eller söka efter en parkerings­automat. Det fysiska månads- eller säsongsmär­ket kommer inte längre att behövas för den som betalar via telefonen, eftersom parkerings­vakterna kontroller­ar biljetten via avläsnings­apparat. –Digitalbet­alning av boendepark­eringen är efterlängt­ad. Det kommer underlätta vardagen för tusentals Solnabor med boende parkerings­tillstånd och ligger helt i linje med stadens ambitioner med parkering, säger tekniska nämndens ordförande Magnus Persson (C).

Tidigare har det varit möjligt med digital betalning för besökspark­ering via telefonen. Det kommer fortsättni­ngsvis gå att köpa månadsoch säsongsmär­ke hos återförsäl­jare och dygnsparke­ring i parkerings­automater med Taxa A.

En nyhet är att de 30 respektive 90 dagar som knappas in via telefonen börjar gälla från betalnings­tillfället och således inte följer de tidigare månadsinte­rvallerna.

 ??  ?? PREMIÄR. Från lördagen den 15 juni är det möjligt att betala boendepark­ering direkt genom obilen. Inga märken behövs.
PREMIÄR. Från lördagen den 15 juni är det möjligt att betala boendepark­ering direkt genom obilen. Inga märken behövs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden