Mitt i Solna

Glödhet Alexander Isak byter klubb

- Anders Ekström

En bra stad och en bra klubb, det känns som ett bra beslut.

Under våren gjorde Alexander Isak stor succé i den holländska ligan. Förra veckan stod det klart att Ulriksdals­sonen fortsätter karriären i spanska la Liga.

Med buller och bång slog Alexander Isak igenom i AIK 2016. Efter 14 allsvenska mål var talangen från Solna en jagad spelare och ryktades bland annat till Real Madrid.

Valet föll till slut på tyska Dortmund. Ett val man nu i efterhand kan ifrågasätt­a.

Visserlige­n har han fått bra träning under åren, men värre var det med förtroende­t. Det blev blott fem matcher för anfallstal­angen i Dortmund och det var länge helt tyst om Isak.

Men i våras gick han på lån till Willem II i Holland och där har Alexander visat varför tyskarna gav 85 miljoner för honom 2017.

Den 19-åriga anfallaren gjorde 19 mål för holländarn­a och visade återigen storform. Vid sidan om klubblaget gjorde AIK-produkten även två fina inhopp för landslaget i EM-kvalet, under våren, och gjorde nyligen ett mål på Malta.

Klar för spansk klubb

Insatsen under våren har gett eko. Under EM-kvalet avslöjades det att Real Sociedad var intressera­de.

Och förra veckan stod det klart att Isak går det till den spanska liganian.

– Jag ser fram emot nästa säsong, jag har märkt att Real Sociedad är en klubb som utvecklar unga spelare och ger dem chansen. Jag vill tacka klubben för att ni tror på mig, sa Alexander Isak, på en presskonfe­rens, och fortsatte:

– En bra stad och en bra klubb, det känns som ett bra beslut. Jag är väldigt glad att det är klart och det kändes som ett bra beslut.

Enligt tidningsup­pgifter gav Sociedad ungefär lika mycket nu som Isak kostade då Dortmund köpte honom från AIK.

 ?? FOTO: OLA SKÖLD ?? NITTON. Alexander gjorde 19 mål i Holland under våren och var ett hett villebråd för större klubbar.
FOTO: OLA SKÖLD NITTON. Alexander gjorde 19 mål i Holland under våren och var ett hett villebråd för större klubbar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden