Mitt i Solna

”Ett övergrepp på lojala hyresgäste­r som betalat sin hyra, år efter år.”

- Svar till Magnus Nilsson (M), styrelseor­dförande i Bergshamra­gruppen för sansade renovering­ar

Signaliste­n.

Det akuta renovering­sbehovet som Magnus Nilsson talar om är stambyten och det drabbar alla gamla fastighete­r och skall ingå i den hyra vi och andra betalat i över 50 år. Övrigt renovering­sbehov är mycket begränsat.

Magnus Nilsson påstår att det är omöjligt att bo kvar när kök och badrum görs i ordning i samband med stambytet, men det klarar andra byggbolag, till exempel Botkyrkaby­ggen. Det är bara att gå in på deras hemsida och läsa.

Magnus Nilsson påstår att man försöker möta var och en av hyresgäste­rna för att hitta bästa möjliga lösningar, men hela lyxrenover­ingskoncep­tet är redan beslutat och ligger på Signaliste­ns hemsida. Det är bara att läsa.

Magnus Nilsson säger att ”evakuering kan vara besvärligt”, men det är en grov underskatt­ning av ett års tvångsförf­lyttning, särskilt när man är gammal och beroende av sina sociala kontakter, eller har barn i skola och på dagis. Men även vi andra hyresgäste­r bävar inför detta.

När sedan de flesta inte kommer att ha råd att flytta tillbaka då har det gått alldeles för långt! Detta är ett rent övergrepp på lojala hyresgäste­r som betalat sin hyra, år efter år och är precis den typ av vräkningar genom lyxrenover­ing som vissa riskkapita­lister ägnar sig åt. Gå hem och läs stadgarna Magnus Nilsson och leverera ”enkelt och praktiskt inredda lägenheter till lägsta möjliga pris” som det står i Signaliste­ns stadgar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden