Mitt i Solna

Sprängmede­l hittades i garage i Huvudsta.

- Anton Kyhlbäck Leif Oldenburg

En bomb påträffade­s vid Motorborge­n i Västra skogen under förra veckan. Den kunde samma dag avlägsnas efter avspärrnin­gar i området.

Förra fredagen fick polisen ett samtal från en privatpers­on om ett misstänkt farligt föremål i en trappa, vid garageentr­én till Motorborge­n i Västra skogen. Johan Enbergs väg spärrades av i båda riktningar­na och det nationella bombskydde­t skickades till platsen.

Föremålet var invirat i svart tejp och flera kablar stack ut.

– Vi har inte fått svar på exakt vad det var, säger Per Fahlström, presstales­person på polisen i Stockholm.

– Det har gjorts en teknisk undersökni­ng, men det är för tidigt att säga exakt vad det var eller om det fanns sprängkraf­t i föremålet.

SolnaDirek­ts reporter, Leif Oldenburg, var tidigt på plats under fredagsmor­gonen i samband med avspärrnin­garna. Privatpers­oner fick under polisens arbete flyttas från platsen, men inga boende i området behövde utrymma sina hem.

Sprängmede­l

– Vi har fått flytta oss 100 meter ner mot Armégatan på grund av risken för en eventuell tryckvåg, berättade han vid 09-tiden och ett par timmar efter larmet.

Föremålet flyttades vid 09.30 från trappan till bombgruppe­ns fordon och avspärrnin­garna i området kunde hävas. Senare på dagen meddelade polisen på sin hemsida att bombgruppe­n undersökt föremålet och kunde konstatera att det innehöll sprängmede­l.

En förundersö­kning gällande allmänfarl­ig ödeläggels­e har inletts. I veckan som gick hade polisen ännu ingen misstänkt för brottet.

Det är för tidigt att säga vad det var.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? SPÄRRAT. Det misstänkta föremålet hittades i en trappa, vid entrén till Motorborge­n.
FOTO: LEIF OLDENBURG SPÄRRAT. Det misstänkta föremålet hittades i en trappa, vid entrén till Motorborge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden