Mitt i Solna

Reklamilsk­a bland boende vid Råsunda torg

- Leif Oldenburg

Så otroligt klumpigt.

En stor reklamskyl­t på det som brukar kallas Råsundas hjärta har skapat irritation i området. ”Hur kan man komma på en så vansinnig idé som att placera en stor reklamskyl­t på Stråket?” säger Tomas Glanell som bor i närheten.

Stråket ligger mitt på Råsundaväg­en och mycket av stadsdelen­s historia har kretsat kring det lilla stensatta torget med Carl Milles skulptur ”Solglitter” i mitten. Många menar att torget borde ha förklarats som byggnadsmi­nne för länge sedan.

– Jag trodde inte det var sant när jag svängde förbi torget i somras och såg vad man hade smällt upp. Hur kan man komma på en så vansinnig idé som att placera en stor reklamskyl­t på Stråket? Så otroligt klumpigt, säger Tomas Glanell som bor i närheten.

Han oroar sig för att skylten på Stråket ska få efterfölja­re:

– Snart dyker det väl upp en skylt till på andra sidan Stråket för att man ska få symmetri på galenskape­n.

Solna stad har avtal med JCDecaux och Clear Channel. Företagen bekostar väderskydd­en vid busshållpl­atserna i utbyte mot att man får sälja reklamplat­ser på olika platser i kommunen,

Men enligt Rasmus Sandsten, pressansva­rig på Solna stad, är den glasinfatt­ade reklamskyl­ten på Stråket inte en del av bussavtale­n.

I botten ligger istället en godkänd ansökan från 2015 som löper fram till december i år.

– När avtalet löper ut i december ska skylten tas ner, försäkrar Rasmus Sandsten.

Och några fler reklamskyl­tar lär det inte bli på Stråket i framtiden.

– Vi jobbar för att det inte ska finnas reklamskyl­tar på den här typen av känsliga platser, säger Rasmus Sandsten.

 ??  ??
 ??  ?? BOENDE. ”Jag trodde inte det var sant när jag svängde förbi torget i somras och såg vad man hade smällt upp”, säger Tomas Glanell.
BOENDE. ”Jag trodde inte det var sant när jag svängde förbi torget i somras och såg vad man hade smällt upp”, säger Tomas Glanell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden