Mitt i Solna

Nytt första spadtag för Solnas nya simhall.

Här tas det första spadtaget på Solnas nya simhall – igen. Men den här gången fick badankan Lisen nöja sig med att titta på.

- Leif Oldenburg

Redan i oktober förra året togs det första spadtaget på Solnas nya simhall i Ritorp. Då var byggplatse­n asfalterad så spadtaget fick ersättas med ett symboliskt dopp för badankan Lisen.

På tisdagen var dags igen - nu med riktiga spadar.

Simhallen får en överbyggna­d med kommersiel­la lokaler som ägs av Fabege. Fabeges vice vd Klaus Hansen Vikström kallade den blivande simhallen för ett ”arkitekton­iskt mästerverk”.

– Såvitt jag vet finns det inget liknande i Stockholms­trakten där man har lyckats kombinera en simhall med kommersiel­la lokaler utan att någon av verksamhet­erna störs, sa han.

Jonas Hägerhäll, klubbchef i SS04, fanns på plats och var mer än nöjd. Simklubben har cirka 3 000 medlemmar och över 1 300 barn och unga i simundervi­sning varje vecka.

– Äntligen. Det här är en stor dag för oss, sa han.

Och Lisens behagliga tillvaro som badanka är definitivt över. Nu väntar viktigare uppgifter.

– Lisen får följa med in i simhallen. Ankan får bli hallens maskot, säger kommunstyr­elsens ordförande Pehr Granfalk (M).

Den nya simhallen vid Ulriksdals IP ska enligt planerna stå klar om cirka 2,5 år.

 ??  ?? SPADTAG. Pehr Granfalk, Klaus Hansen Vikström och Peter Edholm (L), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nd tar det första spadtaget.
SPADTAG. Pehr Granfalk, Klaus Hansen Vikström och Peter Edholm (L), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nd tar det första spadtaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden