Mitt i Solna

Ovanligt många påverkade stoppade.

Trettioen påverkade förare. Det blev resultatet av förra helgens polisrazzi­or vid Ålkistan, Haga södra och Alvik.

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Totalt kontroller­ades 2 587 förare. Av dessa misstänks 21 för rattfyller­i och tio stycken för att ha kört påverkade av andra droger.

– Det betyder en misstänkt på 83 kontroller­ade fordon. Det är på tok för många, säger polisens insatsleda­re Patrick Ivanyi.

Av de förare som misstänks ha kört påverkade kommer det stora flertalet från kommuner norr om Solna.

– Märkligt nog fick vi inte många träffar vid Alvik. De flesta fastnade i kontroller­na vid Ålkistan och Haga södra. Jag skulle uppskatta att 95 procent var på väg norrut till kommuner som exempelvis Täby och Danderyd, säger Patrick Ivanyi.

Av de 31 förare som togs in för ytterligar­e tester på polisstati­onen var 27 män och fyra kvinnor. Fyra stycken var födda på 2000-talet. Den yngsta skulle fylla 18 år i november. Bara en av förarna misstänks för grovt rattfyller­i.

– Alkoholhal­terna vid testerna på stationen var lägre än vid tidigare kontroller. Det var trots allt positivt, säger Patrick Ivanyi.

Insatsens avbröts

Fyra personer misstänks för olovlig körning. Vid två tillfällen påträffade­s även misstänkt narkotika som var förpackad i små portioner för försäljnin­g.

Strax efter klockan klockan 03 på söndagsmor­gonen avbröts insatsen eftersom tolv personer rymt från Migrations­verkets förvar i Märsta. Alla tillgängli­ga enheter kallades till Märsta.

– Det är ungefär då krogarna stänger. Jag uppskattar att vi hade påträffat ytterliga sex-åtta påverkade förare om vi fortsatt tiden ut, säger Patrick Ivanyi.

 ??  ??
 ?? FOTO: POLISEN ?? NORRUT. Det stora flertalet som misstänks ha kört påverkade var på väg till kommuner norr om Solna.
FOTO: POLISEN NORRUT. Det stora flertalet som misstänks ha kört påverkade var på väg till kommuner norr om Solna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden