Mitt i Solna

Är du nöjd med hur du bor?

- ANTON KYHLBÄCK Reporter Prata med mig! anton.kyhlback @direktpres­s.se

Imitt 30-åriga liv har jag bott på 20 olika ställen, ungefär. Från villa till andrahands­lägenhet, takvåning, studentläg­enheter och kollektiv. Snart hoppas jag kunna flytta till något mer permanent, efter ett hoppingiva­nde meddelande från en bostadskö. Bostadssit­uationen innebär stor oro för många. Är det inte stökiga grannar så kan det vara oskälig hyra, en hyresvärd som inte sköter fastighete­n eller en dåligt anpassad bostad där hissen krånglar. Berättelse­r vi väl känner till här på tidningen. Känslorna liksom sitter i väggarna och i tapeten.

Kommer jag kunna bo kvar i min lägenhet om två år?

I fjol ökade antalet inflyttnin­gar till norrort.

Nettosiffr­an för in- och utflyttnin­gar till Upplands Väsby var ett plus på 745 personer, i Sollentuna 469 personer, Sundbyberg 658 och i Solna 586. Samtidigt rapportera­de Svenska Dagbladet i fjol att färre flyttar in till Stockholms län än ut, vilket var ett trendbrott.

Genomsnitt­ssvensken flyttar under hela sin livstid (enligt siffror från SCB) 11 gånger. Förra året anmäldes 1 492 125 flyttar inom Sverige. En tredjedel av dessa flyttar inom sin egen kommun – och förhoppnin­gsvis är merparten lyckliga historier.

Det finns mycket att berätta här.

Har du inte fått vad du har blivit lovad? Har du hittat din drömbostad eller kanske byggt nytt av något gammalt slitet? Vi bevakar löpande nyheter som rör detaljplan­er, beslut om bygglov och om bostadssat­sningar. Men vi vill gärna höra din historia.

Ring oss, eller skicka ett mejl, så berättar vi!

Bostadssit­uationen innebär stor oro för många.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden