Mitt i Solna

Linnéll vill avsluta med ett roligt år i AIK

Jesper Linnéll, 33, blir viktig lagpappa i ungt AIK

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Man känner igen sig själv i dom och vet vad de måste gå igenom för att komma in i seniorspel.

Efter många år med handbollss­atsning ser Jesper Linnéll slutet på karriären. Men han hade inga planer svika AIK efter degraderin­gen och vill nu avsluta med stil som lagpappa i ett ungt Gnaget.

Efter fyra Ricoh-säsonger med lyckade bottenstri­der blev det till slut ohållbart. Det blev bara en säsong i högsta serien under namnet AIK och handbollsh­errarna åkte ur.

Jesper Linnéll, som var med alla fem åren, fick se sig och laget degraderad efter fem års slit. Större delen av herrlaget valde då att lämna, men inte 33-åringen.

– Framför allt kändes det inte bra att lämna när vi åkte ur. Sen så vill jag inte avsluta med att byta klubb i det som sannolikt blir mitt sista år, berättar mittsexan.

Ja, efter nio år i högsta serien och ett liv fullt av elitsatsni­ng ser han nu slutet. Det fanns alternativ i handbollsl­igan, men Jesper valde att stanna.

– Det känns jättebra att bli kvar och kunna hjälpa till att stabiliser­a upp laget och få ungdomar att växa. Jag brinner för att utveckla ungdomar i Stockholm, fortsätter Jesper som även är handbollsl­ärare till yrket.

Näst äldst i truppen

Tillsamman­s med Gustav Rydegård (35) är Jesper klart äldst i laget. Han har nu själv blivit den som han såg upp till som lovande talang.

– Jag känner igen mig i de unga killarna. Jag kommer ihåg att man tyckte de äldre spelarna levde ett konstigt liv då, ha ha. Nu är jag själv där. För mig är det ett bra sätt att hålla mig ung. Ibland kan jag bli lite avis på all tid de har att hänga med varandra.

Sju blev kvar

Sju spelare är kvar sedan förra säsongen. Förutom nämnda Rydegård är övriga tillskott främst unga killar från Stockholm.

– Det är ett ungt och hungrigt lag med många bra människor. Det känns mycket inspireran­de att få vara

med som ”gammal gubbe” och bidra här. Vad bidrar du primärt med?

– Rutin givetvis. Även lugn och trygghet när det blåser. Jag hoppas även lära mig lite av de yngre, de triggar mig. Man känner igen sig själv i dom och vet vad de måste gå igenom för att komma in i seniorspel. Där kan jag förhoppnin­gsvis vara med och stötta.

På lördag börjar allsvenska­n med ett hett derby mot Hammarby. Även Bajen åkte ur i våras.

– Jag vill ha ett kul sista år. Det är svårt att säga helt var vi står men jag har en positiv känsla. Ett stabilt allsvenskt lag alla gånger. Det viktiga är att det blir rätt och att vi inte stressar upp.

 ?? FOTO: AIK HANDBOLL ?? BÄTTRE. Jesper tycker att han blivit bättre för varje säsong och ser nu fram emot att, troligen, avsluta med ett kul och inspireran­de år i AIK i allsvenska­n.
FOTO: AIK HANDBOLL BÄTTRE. Jesper tycker att han blivit bättre för varje säsong och ser nu fram emot att, troligen, avsluta med ett kul och inspireran­de år i AIK i allsvenska­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden