Mitt i Solna

Fyra medaljer för Solna landhockey

Solna landhockey­förening Mesaicos hade ett sannerlige­n lyckat SM/ RM den gångna helgen. Fyra medaljer blev årets skörd.

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Sedan starten för fem år sedan har SLF Mesaicos tagit steg framåt för varje år. Förra året skrev damerna historia då de tog klubbens första SM-guld.

I år var det herrarna som fick kliva fram och vinna sitt första guld. Men det började med ett SM-silver i elvamanna. Roslagen vann i finalen i Åkersberga.

– Vi var jätteglad ändå. Vi slog ut storlaget Nacka på straffar i semin och hade såklart gärna vunnit men vi var nöjda med silvret, berättar Nils Dressler som spelar i herrlaget och var med och grundade klubben 2014.

Låg under i finalen

Dagen efter fick herrarna sin revansch. Nytt för i år var en variant för bara fem spelare på plan (hockey5), mindre plan och med sarg. Det är ett sätt att göra sporten mer flexibel och mer OS-anpassad. Landhockey­n är en av sporterna som kan plockas ur OS-programmet.

För Sverige, där landhockey­n är liten, passar den utmärkt. Solna lyckades att ta spelformen­s första guld. Då den inte får SM-status än så kallas formatet riksmäster­skap, RM.

– Vi fick revansch på Roslagen och vann med 3–2 efter förlängnin­g. Det känns helt otroligt, vi hade inte räknat med att gå så långt och låg också under i finalen med en minut kvar, fortsätter Dressler.

För damerna blev det silver i elvamanna och brons i femmanna.

– Dom siktade på guld och var givetvis inte lika glada som vi var efteråt. Men för oss som förening är det jättestort med fyra medaljer. För drygt fem år sedan var vi åtta spelare utan full utrustning, idag tar vi medaljer på SM och kommit långt i vår utveckling.

 ?? FOTO: SLF MESAICOS ?? GULD. I den nya spelformen, femmanna (hockey5), tog Solna guld. Det blev även tre till medaljer på SM/RM.
FOTO: SLF MESAICOS GULD. I den nya spelformen, femmanna (hockey5), tog Solna guld. Det blev även tre till medaljer på SM/RM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden