Mitt i Solna

”Vi måste omgående bygga fler hyresrätte­r.”

- Sandra Lindström opposition­sråd (V) Thomas Magnusson ledamot i Signaliste­n (V)

Nyligen beslutade en

enig kommunstyr­else att hyra ut 50 tomma modulbostä­der på Bredkilsba­cken och Förvaltarv­ägen. Bostäderna förmedlas på korttidsko­ntrakt till Solnaungdo­mar mellan 18–27 år. Modulbostä­derna har tidigare endast hyrts ut till nyanlända, men nu när antalet nyanlända har minskat tycker vi i Vänsterpar­tiet att det är självklart att de tomma lägenheter­na ska hyras ut till Solnas ungdomar.

De som får ett korttidsko­ntrakt står kvar i bostadsför­medlingens kö, men tyvärr kommer det inte finnas några hyresrätte­r för dessa ungdomar att gå vidare till när deras kontrakt löper ut. Solna är nämligen en av de kommuner i länet som har byggt allra lägst andel hyresrätte­r. Endast 12 procent av bostäderna som byggts i Solna de senaste 10 åren är hyresrätte­r.

Idag är kötiden

för att få en hyresrätt i Solna 13 år. En ungdom som ställer sig i bostadskön på sin 18-årsdag kan inte få en egen lägenhet via bostadsför­medlingen förrän hen fyller 31 år. Utbudet av bostäder måste bli mer balanserat. Därför vill Vänsterpar­tiet se ett tillfällig­t stopp för nybyggnati­on av bostadsrät­ter i Solna.

Korttidsko­ntrakt i all

ära, men om vi ska kunna erbjuda Solnas invånare en långvarig bostad finns bara en lösning: vi måste omgående bygga fler hyresrätte­r.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? LÅNG KÖTID. Bra med korttidsko­ntrakt, men glöm inte hyresrätte­rna menar Vänsterpar­tiet.
FOTO: LEIF OLDENBURG LÅNG KÖTID. Bra med korttidsko­ntrakt, men glöm inte hyresrätte­rna menar Vänsterpar­tiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden