Mitt i Solna

Superhjält­ar och tv-spelskarak­tärer möttes på Comic con

- Text & foto: Anna Wettergård

Årets upplaga av Comic con – den nionde i ordningen – är avslutad. Ungefär 30 000 besökare har cosplayat, mött idoler och insupit den magiska stämningen under Kistamässa­ns tak.

– Vi är trötta men jättenöjda. Vi kommer definitivt komma tillbaka nästa år; det vill både vi och våra besökare. Det här har blivit en institutio­n nu, säger Christian Kullman, projektche­f.

 ??  ?? BATMAN. Batman. Elias har klätt ut sig till
BATMAN. Batman. Elias har klätt ut sig till
 ??  ?? KISTAMÄSSA­N. Josefin Berntsson, Liam Hegeblad, Felix Lindstrand och Vivinette Kulig är Senua från Hellblade, Fjord från critical role (i två varianter) och Aubrey Little från the Adventure zone. De är här för att tävla i SM i cosplay, träffa Matthew Mercer och arrangera meetups.
KISTAMÄSSA­N. Josefin Berntsson, Liam Hegeblad, Felix Lindstrand och Vivinette Kulig är Senua från Hellblade, Fjord från critical role (i två varianter) och Aubrey Little från the Adventure zone. De är här för att tävla i SM i cosplay, träffa Matthew Mercer och arrangera meetups.
 ??  ?? TINTIN. Ann-Sofie och Mathias Rexefjord är kapten Haddock och Tintin. Cosplayand­et började med Mathias skägg, som de insåg skulle passa perfekt för kapten Haddock, och sedan följde resten ganska naturligt. De är här för att samla in pengar till barncancer­fonden, gå på Q&A med Tom Felton och köpa coola ”merch”.
TINTIN. Ann-Sofie och Mathias Rexefjord är kapten Haddock och Tintin. Cosplayand­et började med Mathias skägg, som de insåg skulle passa perfekt för kapten Haddock, och sedan följde resten ganska naturligt. De är här för att samla in pengar till barncancer­fonden, gå på Q&A med Tom Felton och köpa coola ”merch”.
 ??  ?? LUNA. Signe har hittat på en egen karaktär vid namn Luna. Det är första gången hon besöker Comic con och hon är här eftersom hon är väldigt inspirerad av cosplay. ”Det är ett sätt att fly iväg i tankarna”, säger hon.
LUNA. Signe har hittat på en egen karaktär vid namn Luna. Det är första gången hon besöker Comic con och hon är här eftersom hon är väldigt inspirerad av cosplay. ”Det är ett sätt att fly iväg i tankarna”, säger hon.
 ??  ?? EGEN. Joline Johansson har skapat en egen original character som inte har något namn. Hon är mest här för att kunna klä ut sig, och har med sig olika outfits för alla dagar.
EGEN. Joline Johansson har skapat en egen original character som inte har något namn. Hon är mest här för att kunna klä ut sig, och har med sig olika outfits för alla dagar.
 ??  ?? POKÉMON. Johannes är karaktären Mewtwo från Pokémon.
POKÉMON. Johannes är karaktären Mewtwo från Pokémon.
 ??  ?? FROST. Elsa och Nayara är Askungen och Elsa från filmen Frost.
FROST. Elsa och Nayara är Askungen och Elsa från filmen Frost.
 ??  ?? CIEL PHANTOMHIV­E. Evelina Ingvardsso­n är Ciel Phantomhiv­e.
CIEL PHANTOMHIV­E. Evelina Ingvardsso­n är Ciel Phantomhiv­e.
 ??  ?? PÅ VÄG. Stella, Thea, Felix och Lovisa är är taggade.
PÅ VÄG. Stella, Thea, Felix och Lovisa är är taggade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden