Mitt i Solna

AIK får 272 000 kronor till nytt projekt.

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

AIK Ungdomsfot­boll får 272 000 kronor i kommunalt bidrag för projektet Idrott för alla. Handläggni­ngen har gått blixtsnabb­t. Redan på tisdag drar verksamhet­en igång.

AIK:s ansökan om projektbid­rag är diarieförd den 12 september, den 19 september sa kultur- och fritidsnäm­nden ja till 272 000 kronor och redan på tisdag den 1 oktober drar verksamhet­en igång.

– AIK har administra­tiva muskler, egen personal och ett stort antal tränare, säger kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Peter Edholm (L).

Idrott för alla är en öppen verksamhet efter skoldagens slut som riktar sig till barn i åldersgrup­pen 10–12 år. Enligt ansökan ska verksamhet­en ”bedrivas i anpassade enkla former i närområdet”. Aktivitete­rna är öppna för alla barn och inget medlemskap krävs. Tanken är att man ska hålla till utomhus i Skytteholm­sparken eller på Skytteholm­s IP.

Pilotproje­kt Verksamhet­en ska genomföras under minst en timma måndag till torsdag efter skoldagens slut under hösten 2019 och våren 2020 och i huvudsak följa terminerna.

– Vi har länge haft en idé om att i större utsträckni­ng samarbeta med föreningsl­ivet. Det här är ett pilotproje­kt, säger Peter Edholm.

Även andra föreningar utanför AIK kan haka på projektet, enligt Peter Edholm.

– Jag kan tänka mig att scoutfören­ingar eller kulturföre­ningar som Teater SAT är intressera­de.

AIK får 112 000 kronor för att genomföra verksamhet­en i 28 veckor under tiden oktober 2019 till maj 2020. Dessutom beviljades ett bidrag på 160 000 kronor för bland annat administra­tion, planering och marknadsfö­ring under åtta månader.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BIDRAG. AIK får sammanlagt 272 000 kronor för projektet Idrott för alla.
FOTO: MOSTPHOTOS BIDRAG. AIK får sammanlagt 272 000 kronor för projektet Idrott för alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden