Mitt i Solna

Veteranen Alex tror AIK når kval igen

- Anders Ekström

Majoritete­n av de som var med i SSL har lämnat. Men fem spelare är fortfarand­e kvar och bidrar med tung rutin i ett ungt AIK innebandy.

Sedan AIK åkte ur SSL 2018 har många spelare lämnat klubben. Denna säsong bland annat Oskar och Patrik Hagberg. Men en handfull trotjänare är kvar – och bildar en viktig AIK-kultur i truppen.

– Jag trivs här och det finns en stor revanschlu­sta sedan förra säsongen. Vi hade laget för att gå upp, men föll på målsnöret. Vi var så nära så det är inte läge att ge upp, säger veteranen Alex Kjellbris och fortsätter:

– Det passar även min livssituat­ion bra att spela kvar i Gnaget och dessutom är Carl (Nordström) och Hampus (Pettersson), som är två nära vänner, kvar.

Helt plötsligt är Alex, 27, näst äldst i laget. Bara Christoffe­r Carlsson är äldre.

– Det gick snabbt, ha ha. Jag har alltid varit på den yngre sidan och numera är jag äldst på vissa träningar. Det är en ansvar som jag trivs med och vi äldre ska kliva fram och vara ledare i laget. Vi vet vad som krävs och ska visa det för de yngre.

Ett par tongivande spelare har alltså lämnat, men Alex tycker ändå truppen är lika bra som ifjol.

– Ja, det tycker jag att vi är på pappret. Vi har värvat bra. Vi är dock inte lika samspelta än men får vi in våra sex nya spelare i spelet blir vi bra 2019/20 med. Kapacitete­n är stor.

Vad siktar ni på?

– Topp-4 igen. Det finns inget annat. Majoritete­n av truppen är ju kvar och vet vad som krävs för att nå kval och sen gå hela vägen. Vi har delat in i två steg: först kval och sen gå upp. Jag tycker absolut att det är rimligt med tanke på den laget vi har.

Allsvenska­n börjar på söndag 29/9.

 ??  ?? Alex Kjellbris.
Alex Kjellbris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden